ОДРЖАНО ВИШЕ ПРОМОЦИЈА

У организацији Друштва за русински језик, књижевност и културу из Новог Сада, те литерарних секција "Бошко Урошевић" и "Микола М. Кочиш", и уз помоћ КПД "Ђура Киш" из Шида, у ОШ "Бранко Радичевић" у Бачинцима је 10. септембра одржано више промоција.

У ОШ "БРАНКО РАДИЧЕВИЋ" У БАЧИНЦИМА

promocija.jpgУ организацији Друштва за русински језик, књижевност и културу из Новог Сада, те литерарних секција "Бошко Урошевић" и "Микола М. Кочиш", и уз помоћ КПД "Ђура Киш" из Шида, у ОШ "Бранко Радичевић" у Бачинцима је 10. септембра одржано више промоција.

Најпре је представљен ЦД са русинским песмама Славка Захорјанског из Шида, а затим и Зборник "Русини у Шиду и околним местима", о којем су говорили свештеник Михајло Малецко, те уредница издања Леона Хајдук и Ирина Папуга, председница Скупштине Друштва за русински језик, књижевност и културу.

Била је то прилика и да се представи српско-латинско-русински речник медицинске терминологије, затим књига "Русини у етнографским записима", др Душан Дрљача, часопис "Студиа Рутхеница" број 11 и мултијезични часопис "Мост". Било је речи и о факултативној настави русинског језика са елементима националне културе о чему је говорила наставница Златка Сивч Здравић.