Позитивна енергија

Један од овогодишњих добитника шестодецембарске награде општине Шид је Техничка школа "Никола Тесла", о којој сте и раније могли читати на страницама наших новина. Резултати у раду школе очито нису незапажени, па није случајно да су окићени највећим општинским признањем.

СРЕДЊА ТЕХНИЧКА ШКОЛА "НИКОЛА ТЕСЛА"

Активности и постигнути резултати нису остали незапажени па није случајно да је ова школа један од добитника највећег општинског признања .

DirektorЈедан од овогодишњих добитника шестодецембарске награде општине Шид је Техничка школа "Никола Тесла", о којој сте и раније могли читати на страницама наших новина. Резултати у раду школе очито нису незапажени, па није случајно да су окићени највећим општинским признањем.

Подсетимо се да је то школа у којој школовање траје три или четири године, где се ученици образују за рад, али и за наставак школовања на вишим школама и факултетима. Ученици се образују у три подручја рада: пољопривреда, производња и прерада хране, машинство и обрада метала и електротехника.

У последњих пет година у фазама обављен је низ грађевинских радова па је данас Техничка школа у Шиду модерна школа где се настава изводи у две смене у 16 одељења са око 400 ученика. Опремљена је најсавременијим наставним средствима и изузетно квалитетним кабинетом информатике са бежичним интернетом. Учионице поседују квалитетна техничка помагала.Наставу изводе 32 наставника, где је 95 одсто професора верификовано за предмете које предају.

Колектив, кажу, карактерише позитивна енергија, добри међуљудски односи и стална тежња ка подизању квалитета наставе. Остварена је добра сарадња са локалном самоуправом. Машинска радионица ради основне услуге као што су: прављење корпи за отпатке, контејнере, конструкције за спортске терене, врата, капије, школске клупе и столице. Практичну наставу ученици обављају у школској радионици и кабинетима, а поједини образовни профили и изван школе: у Биг Булу, Млинтесту, Војној установи Моровић и у приватним радњама. Несумњиво, за бројне поменуте активности заслужан је директор школе Јово Дрезга, који на питање како доживљава ово признање каже: "Срећни смо због награде, јер је то верификација и мог дугогодишњег рада али и колектива.

Признање је стигло у прави час, јер се управо завршава један циклус осавремењавања наставе, набавке нових наставних средстава, опремања учионица и сређивања зграде. Одмах крећемо у другу фазу, с циљем побољшања наставе, па ћемо највише за два месеца имати још један кабинет информатике, наставићемо са уређењем простора који искључиво користе ученици и мислим да ћемо ускоро имати комплетну опрему по најсавременијим критеријумима.

Радићемо на томе да се наставници усавршавају за свој рад.  Сем што је ова награда подстрек за наш рад, значајно је поменути да је ово прво признање некој школи.