НИШКА ОЛИМПИЈАДА

Осме Олимпијске спортске игре ученика Републике Србије одржане су у нишу од 7. до 13. маја. Покровитељи ученичке олимпијаде су Влада Републике Србије, Министарство просвете, Министарство омладине и спорта, Скупштина града Ниша и Савез за школски спорт и олимпијско васпитање Србије.

СПОРТСКЕ ИГРЕ УЧЕНИКА СРБИЈЕ

st6_olimpijada.jpgОсме Олимпијске спортске игре ученика Републике Србије одржане су у нишу од 7. до 13. маја. Покровитељи ученичке олимпијаде су Влада Републике Србије, Министарство просвете, Министарство омладине и спорта, Скупштина града Ниша и Савез за школски спорт и олимпијско васпитање Србије.

Нашу општину представљале су рукометне екипе пионира ОШ "Сремски фронт" и пионирки ОШ "Филип Вишњић" Моровић. Сем рукометаша на Олимпијади у Нишу такмичила се и екипа стоно тенисера из ОШ "Бранко Радичевић" Шид, као и појединац Милош Тиосављевић из Техничке школе "Никола Тесла" Шид.

Рукометаши-пионири такмичили су се 10. и 11. маја, а на крају су освојили треће место. Пионирке су се такмичиле 11. и 12. маја, па су се на крају пласирале на седмо место. Стонотенисери у екипном такмичењу били су осми.