ГРАЂАРА ПО НАГОВОРУ

За који месец, навршиће се пет година како ради ТР "Славен промет" власништво Славена Провчија из Шида, а овај млади предузетник, за сада се успешно носи са пословним изазовима. А да није лако кренути у бизнис, потврђује и наш саговорник.

ПЕТ ГОДИНА ПОСЛОВАЊА ТР "СЛАВЕН ПРОМЕТ" ИЗ ШИДА

slaven.jpg За који месец, навршиће се пет година како ради ТР "Славен промет" власништво Славена Провчија из Шида, а овај млади предузетник, за сада се успешно носи са пословним изазовима. А да није лако кренути у бизнис, потврђује и наш саговорник.

- Без обзира што мој отац успешно води "Тренд комерц" није било лако да се и ја одлучим да кренем у овај посао али ми је подршку дао и татин колега Радован Лукић и тако сам у јулу 2003. године кренуо са стовариштем грађевинског материјала. Прво смо били у закупу неколико месеци у простору "Шидала" а онда сам прешао на суседну парцелу где су већ постојали објекти у којима су се раније товили пилићи и биле коке носиље. Требало је прилагодити објекат новим потребама и кренути у освајање купаца - прича о почецима посла Славен Провчи.

Купцима се нудила грађа, цеви, лимови и арматура, а нешто касније и на опекарске производе (цигла, блокови и цреп). У једном периоду се нудила и столарија, а затим се прешло на гашени креч и већ трећу годину се нуди огрев односно угаљ.

За делатност каквом се бавим, зимски период је тзв. "мртва сезона", па сам зато кренуо са продајом угља и то  висококалоричног за котлове за централно грејање и дрвени угаљ за креке и камине. Огрев и другу робу бесплатно достављамо у Шиду и ближој околини - каже Провчи и додаје се може пазарити готовински, чековима, кредитним картицама и на потрошачке кредите.

Истиче да од првог дана послује по законским прописима уз издавање рачуна, а што се конкуренције тиче, каже да здрава конкуренција не шкоди. Нуди асортиман из целе Србије али и из БиХ, једно време из Украјине, а у изгледу је и сарадња са Хрватском. Поред њега, стално је запослен као радник Слободан Кодермац, а у сезони још два радника. А на питање какви су даљи пословни планови, Провчи нам је кратко одговорио да то зависи од привредне и тржишне ситуације у земљи.