Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 31.03.2016. четвртак

Јуче је и званично пуштен у саобраћај пружни прелаз Шид – Адашевци који се налази на државном путу Р-121. Радови који су трајали од 21. марта су завршени и према речима стручњака у наредне три године би питање нормалног пдвијања саобраћаја на овом прелазу који се налази на једној од најфреквентнијих саобраћајница у овом делу Србије, било би решено. Поред овог пружног прелаза радници специјализоване фирме Железница Србије ће сличне радове извести и на преостала два пружна прелаза на путу Шид- Адашевци – ауто пут Шид – Београд.

Ратарима у региону Срема протекли дани ишли су на руку у погледу обављања актуелних пољопривредних радова на припреми и реалзиацији пролећне сетве. У том погледу настављени су послови, које у свим сремским општинама треба обавити на 172.000 хектара ораница задружног и приватног поседа. Најзаступљенија култура биће и ове године кукуруз који ће бити засејан на више од 100.000 хектара док ће соја према плану заузети 22.000, а шећерна репа 10.000 хектара.

Свечаном академијом у Скупштини Војводине Покрајински завод за заштиту природе данас ће обележити пет деценија од оснивања. Прослава овог великог јубилеја наставља се и сутра, на саму годишњицу, и то радно, јер ће бити одржан Симпозијум о заштити природе са међународним учешћем “Заштита природе – искуства и перспективе”. Покрајински завод за заштиту природе постоји од 1. априла 1966. године и брине о заштити и очувању природе на простору Војводине, као и о природњачким студијским збиркама наслеђеним из Пољопривредног архива.

Коалиција Демократске странке Србије и Српског покрета „Двери” синоћ је предала Општинској изборној комисији мањинску листу са 13 кандидата за локалне изборе у Шиду. Листу је својим пописом подржало 455 грађана а прва на листи је Оливера Убавић из Демократске станке Србије. Ова листа налазиће се на предстојећим изборима за локални парламент под редним бројем пет. Рок за пријаву за учешће на локалним изборима истиче 8. априла.

Савет за националне мањине Општинског одбора Српске напредне странке организовао је синоћ у Шиду скуп под називом “Историја Словака “. Уз пригодне презентације које говоре о историјату словачке националне заједнице говорио је Станислав Ступавски публициста из Шида.

Музичка школа „Филип Вишњић“ у Шиду обележиће данас свечаним концертом 54. годишњицу рада и постојања. Почетак концерта у Културно образовном центру Шид, на ком ће наступити професори ове школе изводећи познате композиције на инструментима који се изучавају у Музичкој школи „Филип Вишњић“, планиран у 18 часова.

И ове године Народна библиотека „Симеон Пишћевић“ у Шиду обележиће радно и свечано 2. април, Светски дан дечије књижевности и 1. април – Светски дан шале, сутра у 10 часова у својим просторијама. Библиотеку ће посетити ученици првог и другог разреда Основне школе „Сремски Фронт“ са својим учитељицама а у оквиру програма којим ће бити обележена ова два датума моћи ће да се друже и са шидском песникињом за децу, Наташом Крижанић.

Рукометаши Радничког из Шида састају се сутра у 18. колу Друге лиге група север са екипом Потисје Плетекс из Аде. Утакмица ће се одиграти у спортској хали у Шиду са почетком у 19 часова и 30 минута.

Одбојкаши Шида играју у суботу са екипом Сомбора одлучујућу утакмицу за наслов овогодишњег првака Војвођанске лиге група запад. Утакмица ће се одиграти у спортској хали у Шиду са почетком у 15 часова и 30 минута.

У првом колу овогодишњег Куп такмичења на подручју Шаховског савеза Војводине, шахисти Једноте из Шида састаће се у недељу са екипом Слога 2 из Инђије.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4776658

Ко је на мрежи: 240 гостију и нема пријављених чланова