Из манастира украдена велика сума новца и злато

Манастир Привина Глава,Из манастира украдена велика сума новца и злато

Након спектакуларне крађе која се по други пут у последњих годину дана догодила у манастиру Привина глава на Фрушкој гори прошле седмице забележена је још једна, када су лопови из спаваће собе старешине манастира оца Гаврила, чије је световно име Видосав Марић, узели већу суму новца и драгоцености.

Манастир Привина Глава, Шид
Полиција интензивно трага за лоповима, а могуће је да у питању само једна особа, а незванично сазнајемо да се крађа догодила у недељу пре подне. Из собе је нестало око 60.000 евра, 10.000 америчких долара, 10.000 швајцарских франака, 5.000 конвертибилних марака и више хиљада динара. Из собе је однет и златан крст и више позлаћених крстова, затим позлаћени сервис за ручавање и неколико мобилних телефона.

Манастир Привина глава познат је јавности у последњих неколико година по причама о исцелитељским моћима оца Гаврила, а о оцу Гаврилу се последњих месеци причало после хапшења припадника групе „шкорпиони“ из шида. На видео-снимку убиства муслимана из Босне, које су према оперативним сазнањима припадници „шкорпиона“ ликвидирали у једној од својих акција, јесте и снимак оца Гаврила који је приказан како благосиља припаднике „шкорпиона“ пред полазак у своје борбене акције.