Дом здравља у Шиду добио нови рендген

Након 35 година Дом здравља у Шиду добио је нове рендген и ултразвук апарате које су у рад пустили председник општине Шид Зоран Семеновић и дирекрор Дома здравља Крсто Куреш

Дом здравља у Шиду добио нови рендген

Након 35 година Дом здравља у Шиду добио је нове рендген и ултразвук апарате које су у рад пустили председник општине Шид Зоран Семеновић и дирекрор Дома здравља Крсто Куреш, преноси Сремска телевизија.

Овај пројекат донација је Аутономне покрајине Војводине и Покрајинског секретаријата за здравство, а за циљ има унапредјење здравствених услуга, посебно оних које су израженије у овом периоду пандемије коронавируса.

Дијагностификовање и лечење болести захтева све модернију технику, а то је посебно изражено у овом периоду пандемије вируса короне. АП Војводина и Покрајински секретаријат за здравство препознали су потребу за новим рендген апаратом и ултразвуком у шидском дому здравља, те су обезбедили, како кажу, десет милиона за апарате који ће знатно побољшати услове и квалитет рада медицинског особља.

Како кажу из Општине Шид, захвални су што је потреба за новијом опремом у шидском дому здравља препозната и што ће овим начином лекари моћи још више да допринесу бољем дијагностификовању болести и лечењу пацијената.

Медицинско особље Дома здравља у Шиду већ је показало изузетну одговорност и квалитет у раду, посебно у тешким условима изазваним пандемијом вируса Цовид – 19, а модернија опрема само ће помоћи да своју способност и знање примене на неком вишем и напреднијем нивоу.