Menu
RSS
A+ A A-
Дневни инфо

Инфо 17. јун 2016. петак

 • Аутор Коперникус РТВ Шид
 • Категорија: Последње

Изложбе слика Саве Шумановића које су одржане у Новом Саду и Шиду у оквиру месеца франкофоније и 120. годишњице рођења славног уметника, биле су прилика да љубитељи ликовне уметности виде и сазнају нове детаље о последњем боравку Саве Шуамновића у Паризу.

Удружење за помоћ родитељима деце са сметњама у развоју "Отворено срце" у Шиду, организовало радионицу на тему "ПОЗИТИВНОГ МИШЉЕЊА" у сали Народне библиотеке "Симеон Пишчевић". Радионица је била отвореног типа за све оне који у свом животу желе нешто да мењају на боље.

Опширније...

Инфо 08.06.2016. среда

 • Аутор Коперникус РТВ Шид
 • Категорија: Последње

Ове године из буџета општине Шид 10 верских заједница и цркава добиће 1,6 милиона динара за своје намене. Сви пројекти за које су одобрена средства морају бити реализовани до краја године. Црква Лазарица, која је у изградњи, једна је од њих.

Ефикаснији и успешнији рад општинског парламента биле су главне теме на састанку председника Скупштине општине Шид, Велимира Ранисављевића, са шефовима одборничких група у СО Шид. На крају састанка учесници су изразили задовољство постигнутим договором који ће у наредном периоду, заједничким деловањем свих одборника омогућити ефикаснији рад на седницама општинског парламента.

Опширније...

Инфо 02.06.2016. четвртак

 • Аутор Коперникус РТВ Шид
 • Категорија: Последње

У Шиду се по трећи пут одржава музичко- едукативни фестивал Еуфонија у организацији Основне музичке школе "Филип Вишњић" а под покровитељством Скупштине општине Шид. Фестивал траје више дана у којима се смењују концерти младих неафирмисаних музичара и стручњака из области музике и стручна предавања, с циљем да се обогати културни живот грађана Шида. Овогодишњи фестивал завршава концертом Ансамбла Сербоплов на летњој бини Културно-образовног Центра, у суботу,11. јуна, са почетком у 19 часова.

Опширније...

Инфо 15.04.2016. петак

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

РИК ће најкасније 13. априла у поноћ утврдити и објавити збирну изборну листу у "Службеном гласнику. Страни посматрачи који желе да прате изборе могу да поднесу захтев до 13. априла, а домаћи до 18. априла. Што се тиче локалних избора, Општинска изборна комисија у Шиду прогласила седам изборних листа које ће се наћи на гласачком листићу у недељу 24. априла.

Мошти Свете мајке Ангелине Бранковић, српске светитељке и градитељке многих цркава и манастира на Фрушкој Гори, стигле у среду у манастир Светих Архангела у Привиној Глави где ће боравити до 9. априла када крећу у манастир Свете Петке у Беркасово. Мошти ове српске светитељке стижу у Шиду у понедељак 11. априла у 15 часова у храм Светог оца Николаја у Шиду.

Опширније...

Инфо 14.04.2016. четвртак

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

Републичка изборна комисија синоћ је прогласила збирну изборну листу на којој је укупно проглашено 20 листа. Председник РИК-а Дејан Ђурђевић рекао је да је поднето 30 изборних листа, да су три листе повукле кандидатуру - (Јединствена руска странка, изборна листа Ниједан од понуђених одговора и Ромска листа), а да је шест одбио РИК. Он је истакао да на ових 20 листа има 3. 270 кандидата за народне посланике. РИК је донео и решење по коме ће се за гласање на изборима за народне посланике скупштине расписаним за 24. април штампати 6.771497 гласачких листића.

Опширније...

Инфо 13.04.2016. среда

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

У присуству неколико хиљада грађана, преживелих бораца Народноослободилачког рата, бројних делегација и удружења, јуче је на Спомен обележју Сремски фронт код Адашеваца свечано обележана 71. годишњица пробоја Сремског фронта. Након што су бројне делегације положиле венце и цвеће у Сабиралишту где су исписана имена бригада и дивизија које су учествовале у једној од највећих ратних операција на просторима бивше Југославије, присутним учесницима прославе су се обратили: Никола Васић председник општине Шид, Душан Чукић председник Председништва СУБНОР-а Србије и министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Опширније...

Инфо 12.04.2016. уторак

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

Данас је на Спомен облежју свечано обележана 71. годишњица пробоја Сремског фронта, једне од највећих битака у току Другог светског рата на просторима бивше Југославије.

Јуче су уз присуство бројних верника и грађана Шида мошти Свете мајке Ангелине Крушедолске дочекане у Шиду. Велика поворка коју је предводио епископ сремски Василије кретала се улицом цара Лазара, а потом су мошти ове светитељке пренете у храм Светог оца Николаја где ће почивати до понедељка 18. априла.

Опширније...

Инфо 11.04.2016. понедељак

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

Сутра ће се на Спомен обележју Сремски фронт одржати свечаност поводом обележавања 71. годишњице Пробоја Сремског фронта. Тим поводом биће обезбеђен аутобуски превоз за све оне учеснике који желе присуствовати овој свечности. Општински одбор СУБНОР-а Шид на седници која је одржана јуче позвао је грађане и поштоваоце Народноослободилачке борбе да присуствују овом догађају. Аутобуси полазе испред Културно – образовног центра у Шиду у 8, 9 и 10 часова.

Опширније...

Инфо 08.04.2016. петак

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

Рок за предају изборних листа за учешће на ванредним парламентарним изборима у Србији истиче вечера у поноћ. Републичка изборна комисија до данас је прогласила 14 изборних листа. РИК ће најкасније 13. априла у поноћ утврдити и објавити збирну изборну листу у "Службеном гласнику". Списак бирача који могу да гласају треба да буде закључен сутра до поноћи. Страни посматрачи који желе да прате изборе могу да поднесу захтев до 13. априла, а домаћи до 18. априла.

Опширније...

Инфо 06.04.2016. среда

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

Данас ће бити обележен Дан сећања на почетак Другог светског рата на подручју Југославије, када је бомбардован Београд, 6. априла 1941. године. Церемонију полагања венаца и одавања почасти у Алеји страдалих у шестоаприлском бомбардовању на Новом гробљу предводиће министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин. Венце ће положити и представници града Београда, удружења за неговање традиција, потомци страдалих и грађани.

Опширније...

Инфо 05.04.2016. уторак

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

У оквиру обележавања три значајна јубилеја свете породице Бранковић, јуче су у Бингулу стигле мошти Свете мајке Ангелине Крушедолске. Након одржаног акатиста у цркви Светог Георгија у Бингули који је предводио епископ сремски Василије мошти су пренете у цркву Светог Николе у Ердевику где ће бити све до данас у 11 часова када ће кренути у Кукујевце. Потом ће мошти ове светитељке од 17 часова бити у цркви Светог Николе у Бачинцима. Сутра ће мошти мајке Ангелине бити у Гибарцу након чега у поподневним сатима крећу у манастир Привина Глава где ће боравити до суботе 9. априла.

Опширније...

Инфо 04.04.2016. понедељак

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

Мошти свете мајке Ангелине Крушедолске од данас, па до 18. априла, налази ће се у шидском архијереском намесништву Српске православне цркве. Данас ће у Бингули у 14 часова испред цркве Светог великомученика Георгија бити одржан акатист мајци Ангелини а потом ће мошти ове светитељке доћи у храм Светог Николе у Ердевику. Наредних дана мошти Свете мајке Ангелине обићиће све храмове Српске православне цркве у шидској општини а у Шид долазе у понедељак 11. априла. Иначе ова 2016. година у Сремској епархији је проглашена за годину Светих Бранковића јер ће се током године обележити три значајна датума и годишњице везане за ову светитељску породицу.

Опширније...

Инфо 01.04.2016. петак

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

Након јучерашње ослобађајуће пресуде лидеру Српске радикалне странке др Војиславу Шешељу, у свим Општинским одборима Српске радикалне странке одржани су скупови на којима је исказана велика подршка лидеру странке како на његовој доследној одбрани пред хашким судом тако и на политици за коју верују да ће на предстојећим изборима, на којима очекују добре резултате, омогућити да српски радикали поново постану парламентарна странка у Србији. И у Општинском одбору Српске радикалне странке у Шиду синоћ је након “плавог каравана “ који је прошао улицама Шида у седишту странке одржан пригодан скуп.

Опширније...

Инфо 31.03.2016. четвртак

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

Јуче је и званично пуштен у саобраћај пружни прелаз Шид – Адашевци који се налази на државном путу Р-121. Радови који су трајали од 21. марта су завршени и према речима стручњака у наредне три године би питање нормалног пдвијања саобраћаја на овом прелазу који се налази на једној од најфреквентнијих саобраћајница у овом делу Србије, било би решено. Поред овог пружног прелаза радници специјализоване фирме Железница Србије ће сличне радове извести и на преостала два пружна прелаза на путу Шид- Адашевци – ауто пут Шид – Београд.

Опширније...

Инфо 30.03.2016. среда

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

Влада Републике Србије прогласила је 2016 годину, за годину предузетништва, са циљем да се ојача предузетничка снага и пружи финансијска подршка за развој предузетничког духа. У том правцу је и стратешко опредељење Владе кроз развој конкурентне привреде и успешне економије модерног света на идејама приватне иницијативе. Предузетништво има дугу и богату традицију у Србији, а тако је и у региону Срема и општине Шид, где су трговци и разноврсне занатлије били добро познати.

Опширније...

Инфо 28.03.2016. понедељак

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

Данас ће се одржати 30. седница Скупштина Општине Шид, која је заказана за 9 часова. Дневним редом су предвиђено 32 тачке, међу којима је:разматрање оперативног плана одбране од поплава на територији општине Шид, предлог одлуке о оснивању и именовању Савета за безбедност општине Шид, као и предлог одлуке о ангажовању екстерног ревизора. На истој седници одборници ће разматрати и више Програма пословања јавних предузећа и установа у општини, као и финансијске планове за поједине месне заједнице.

Опширније...

Инфо 25.03.2016. петак

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

Низом пригодних манифестација, полагањем венаца и цвећа, Србија је јуче обележила 17. годишњицу Нато – бомбардовања. Централна манифестација на којој је присуствовао председник Владе Србије, Александар Вучић одржана је јуче у Варварину. У нашој општини 17. годишњица Нато агресије на нашу земљу обележена је седницом Општинске организације СУБНОР-а Шид на којој је професор Душан Лукић говорио о последицама које је агресија Нато – алијансе оставила у нашој земљи.

Опширније...

Инфо 24.03.2016. четвртак

 • Аутор Радио Шид
 • Категорија: Последње

Данас се навршава 17 година од НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије. Напади су почели 24. марта 1999. и трајали су 11 недеља. Погинуло око 2.500 људи, а 5.000 људи је рањено. Тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе. Акција НАТО-а уследила је после неуспешних преговора о решењу кризе на Косову у Рамбујеу и Паризу. Тадашње власти у Београду процениле су штету на око стотину милијарди долара и затражиле надокнаду од чланица НАТО-а. Група економиста Г17 штету је проценила на 29, 6 милијарди долара. Бомбардовање је окончано 10. јуна, усвајањем Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

Опширније...

Статистика

Број прегледа чланака
4794101

Ко је на мрежи: 41 гостију и нема пријављених чланова