Инфо 08.04.2016. петак

Аматерско позориште „Бранислав Нушић „ из Шида учествује сутра на Зонској смотри аматерских позоришта Срема која се одржава у оквиру ФЕДАСА у Иригу, са представом Портерет малигне ћелије. Редитељ представе је Цветин Аничић а извођење је планирано за 20 часова, на сцени КУД-а „Змај“.

Рок за предају изборних листа за учешће на ванредним парламентарним изборима у Србији истиче вечера у поноћ. Републичка изборна комисија до данас је прогласила 14 изборних листа. РИК ће најкасније 13. априла у поноћ утврдити и објавити збирну изборну листу у "Службеном гласнику". Списак бирача који могу да гласају треба да буде закључен сутра до поноћи. Страни посматрачи који желе да прате изборе могу да поднесу захтев до 13. априла, а домаћи до 18. априла.

Јуче је у прихватно – транзитном центру на мото хотелу Адашевци позната светска компанија УНИКЛО, иначе глобални партнер УНИЦЕФ-а, извршила расподелу гардеробе за децу и бебе избеглица које се налазе у овом центру. Иначе Влада Јапана је почетком године одобрила бесповратну помоћ од 4, 57 милиона долара као одговор на избегличку кризу у Србији, од чега је УНИЦЕФ-у упућено 750 хиљада долара. На свечаном уручењу донације Владе Јапана присуствоваo је и амбасадор ове земље у Србији Ђуићи Такахара.

Јуче је у Шиду у оквиру Дана спорта боравио министар за омладину и спорт у Влади Србије, Вања Удовичић. Он је током свог боравка обишао неколико спортских објеката и разговарао са спортистима и спортским радницима у нашој општини о тренутном стању у области спорта и физичке културе у нашој земљи.

Општински одбор Социјалистичке партије Србије у Шиду организује у понедељак 11. априла трибину под називом “Социјализам нема алтернативу “. На трибини, која ће се одржати у Народној библиотеци “Симеон Пишчевић “ у Шиду са почетком у 19 часова, ће говорити историчар проф. др. Предраг Марковић

У сали Црвеног крста Шид у току је акција добровољног давалаштва крви која се ораганизује у сарадњи са Центром за трансфузију крви из Сремске Митровице. Акција је намењена и хуманим људима из: Шида, Гибарца, Бачинаца, Кукујеваца, Беркасова, Привине Главе, Бикић Дола, Сота и Моловина, а позвани су и омладинци да дођу и дају крв. Планирано је да акција траје до 12 часова.

Аматерско позориште „Бранислав Нушић „ из Шида учествује сутра на Зонској смотри аматерских позоришта Срема која се одржава у оквиру ФЕДАСА у Иригу, са представом Портерет малигне ћелије. Редитељ представе је Цветин Аничић а извођење је планирано за 20 часова, на сцени КУД-а „Змај“.

Словачко културно уметничко друштвао „Једнота“ Шид организује сутра “Дечији фестивал словачких народних песама“. На фестивалу учествују деца узраста од 7 до 15 година, а пратиће их Дечији оркестар из Селенче. Почетак програма у Словачком дому је у 19 часова, а цена улазнице је 100 динара.

Мошти Свете мајке Ангелине Бранковић, српске светитељке и градитељке многих цркава и манастира на Фрушкој Гори, стигле прекјуче су у манастир Светих Архангела у Привиној Глави где ће боравити до 9. априла када крећу у манастир Свете Петке у Беркасово. Мошти ове српске светитељке стижу у Шиду у понедељак 11. априла у 15 часова у храм Светог оца Николаја у Шиду.

Фудбалери Радничког из Шида састају се сутра у 20. колу српске лиге група Војводина са екипом ТСЦ из Бачке Тополе. Утакмица ће се одиграти на градском стадиону у Шиду са почетком у 16 часова.

У 16. претпоследњем колу Војвођанске лиге група запад које је на програму сутра и у недељу у Шиду ће бити одигран градски дерби у коме ће се састати ОК Шид и ОК Вест. Утакмица ће се одиграти у спортској хали у Шиду са почетком у 19 часова.