Инфо 11.04.2016. понедељак

Сутра ће се на Спомен обележју Сремски фронт одржати свечаност поводом обележавања 71. годишњице Пробоја Сремског фронта. Тим поводом биће обезбеђен аутобуски превоз за све оне учеснике који желе присуствовати овој свечности. Општински одбор СУБНОР-а Шид на седници која је одржана јуче позвао је грађане и поштоваоце Народноослободилачке борбе да присуствују овом догађају

Сутра ће се на Спомен обележју Сремски фронт одржати свечаност поводом обележавања 71. годишњице Пробоја Сремског фронта. Тим поводом биће обезбеђен аутобуски превоз за све оне учеснике који желе присуствовати овој свечности. Општински одбор СУБНОР-а Шид на седници која је одржана јуче позвао је грађане и поштоваоце Народноослободилачке борбе да присуствују овом догађају. Аутобуси полазе испред Културно – образовног центра у Шиду у 8, 9 и 10 часова.

Данас мошти Свете Ангелине Крушедолске долазе у Шид. Након 7 дана боравка у цркавама и манастирима у намесништву шидском мошти ове светитељке данас ће стићи у храм Светог оца Николаја. Свечани дочек је у 15 часова на уласку у град у улици Цара Лазара у Шиду а у 18 часова у згради шидског намесништва биће свечано отворен Црквени музеј.

Републичка, покрајинска и општинска изборна комисија прогласиле су коначне изборне листе које ће се наћи на предстојећим изборима у недељу 24. априла. На параламентарним изборима учествоваће 18 политичких странака и коалиција, на покрајинским изборима 13, док ће се на локалним изборима у Шиду на изборној листи налазити седам политичких странака и коалиција.

Основна школа „Сремски фронт“ у Шиду обележиће сутра Дан школе. У 17 часова одиграће се фудбалска утакмица ученика ове школе, док ће у холу, у исто време, бити отворена изложба ђачких радова. Свечана приредба за: ученике, наставнике, раднике школе и остале госте почеће у 18 часова.

У организацији Словачког културно уметничког друштва Једнота у Шиду је одржан први дечји фестивал Словачке народне песме, који је имао ревијални карактер. На фестивалу под називом “Кад и ја запевам “, наступила су 24 млада учесника из места у региону Срема, где живе припадници Словачке националне заједнице. Фестивал је отворила председница Националног Савета Ана Томанова Маканова, која је открила и плочу на згради Словачког дома, која означава завршетак радова на реконструкцији.

Протекле временске прилике током априлских дана уз високе дневне температуре дозволиле појаву пуног цвета и прецветавања у нашим воћњацима. Ово је општа оцена наших пољопривредних стручњака, која важи и за регион Срема, где је ове године такође дошло до ранијег кретања вегетације. У том погледу иду и савети за хемијску заштиту засада јабуке где се због нових киша може појавити инфекција која изазива пегавост листа и краставост плодова

Општинска организација Савеза инвалида рада Шид одржава данас редовну годишњу скупштину, у просторијама Дома пензионера са почетком у 10 часова. На дневном реду седнице наћиће се између осталог, разматрање и усвајање извештаја о раду и финансијском пословању за 2015. годину, као и плана рада за текућу 2016. годину.

Планинарско- смучарско друштво „ЖЕЛЕЗНИЧАР“ Шид, организује одлазак на 39. Планинарски маратон на Фрушкој Гори. Старт је на Поповици, у суботу 23. априла у 9 часова. Сва обавештења о овом маратону можете добити на телефон број 060/711-6-000.

Фудбалери Радничког из Шида играли су нерешено 0:0 са екипом ТСЦ из Бачке Тополе у утакмици 20. кола српске лиге група Војводина.

Рукометаши Радничког из Шида постигли су победу у 20. колу Друге лиге група север. Резултатом 22:21 савладали су у Темерину екипу Младост ТСК. Са 18 освојених бодова Раднички се тренутно налази на 7. месту на табели ове лиге.

Одбојкаши Шида постигли су победу у 17. претпоследњем колу Војвођанске лиге група запад. Резултатом 3:_ у сетовима победили су градског ривала екипу Веста. Коло пре краја овогодишњег првенства ОК Шид је освојио наслов првака ове лиге.