Затражено хитно измештање Прихватног центра за мигранте

Град је пун миграната, овде на територији Општине Шид имамо чак три прихватна центра са 2.000 миграната, углавном из Марока, Пакистана и Авганистана, који стално праве инциденте, краду, физички се обрачунавају, међусобно, али и са грађанима

Општинско веће Шида на данашњој хитној седници усвојило је иницијативу општинског Савета за безбедност за измештање Прихватног центра за мигранте

Затражено хитно измештање Прихватног центра за мигранте,Шид

- Безбедност грађана нам је на првом месту, ситуација у Шиду је алармантна и више нема времена за чекање. Град је пун миграната, овде на територији Општине Шид имамо чак три прихватна центра са 2.000 миграната, углавном из Марока, Пакистана и Авганистана, који стално праве инциденте, краду, физички се обрачунавају, међусобно, али и са грађанима. Последњи инцидент од пре два дана, када је мигрант са секиром упао у породичну кућу у Шиду у моменту када су тамо саме биле две девојчице, кап је која је прелила чашу - тврди за "Блиц" Предраг Вуковић, председник Општине Шид.

Захтев за хитну помоћ Општина Шид данас је упутила надлежним републичким инстутуцијама, а најпре Радном телу за праћење миграната којим председава Александар Вулин.

Инцидент се десио пре два дана у Улици Срете Славујевића у Шиду у непосредној близини Железничке станице, када је у поподневним сатима мигрант наоружан секиром упао у породичну кућу породице Штимац у моменту када су у њој боравиле саме две девојчице, једна од 11 и друга од девет година.

- Када смо супруга и ја дошли кући имало смо шта и да видимо-врата широм отворена, а деце нигде! Сакриле су се у шпајз, плачући и дрхтећи од страха, једва смо их смирили. Рекле су да је непознати човек, мигрант, упао са секиром, викао на њих нешто на енглеском, на крају на брзину шчепао на шта је прво наишао на столу, два мобилна телефона и новчаник и одјурио преко баште у непознатом правцу - прича нам видно узбуђен отац девојчица Миодраг Штимац.

Полиција интензивно трага за мигрантом.