Када ће бити окончан стечај у Срем Шиду?

Индустрија меса "Срем Шид", некадашњи гигант који је запошљавао више од 1.700 радника, не ради у пуном капацитету још од 2001. године. Последњи стечај у овом предузећу покренут је 2012. године.

Индустрија меса "Срем Шид", некадашњи гигант који је запошљавао више од 1.700 радника, не ради у пуном капацитету још од 2001. године. Последњи стечај у овом предузећу покренут је 2012. године. Након више безуспешних покушаја продаје, радници и даље чекају наплату заосталих потраживања

SREM SID

Бивши радници Срем Шида, као повериоци, у моменту покретања стечаја потраживали су шеснаест зарада. Према информацијама које нам је у писаној форми доставила Данијела Пухаловић, стечајни управник, до сада је исплаћено девет зарада, са припадајућим порезима и доприносима. Они којима је "Срем Шид" остао дужан и даље се надају да ће наплатити заостале плате.

Заштиту својих интереса радници "Срем Шида" некада су остваривали и преко Савеза самосталног синдиката чији су чланови били.

Стечајни поступак у Срем Шиду налази се у фази уновчавања имовине

Продаја је последњи пут оглашена у децембру прошле године. Продаја ни тада није реализована, а повериоци "Срем Шида", међу којима су и радници, нису успели да се наплате.

Дана 2. децембра 2016. објављен је оглас о продаји стечајног дужника. На продају је понуђена целокупна имовина, која подразумева сву покретну и непокретну имовину, као и права која стечајни дужник има као правно лице. Продаја није реализована јер није било заинтересованих лица.

И док се чека одговор на питање када ће бити окончан поступак стечаја у "Срем Шиду", објекат нове кланице и хладњаче издају се у закуп, а из Агенције за лиценцирање стечајних управника поручују да ће током наредног квартала поново огласити продају.