ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ ШИД

Шести децембар је дан када општина Шид слави слободу и чува успомену на своје храбре борце и све људе који су положили свој живот за слободу коју имамо данас.

ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ ШИД

Председник општине Шид Зоран Семеновић и председник СО Шид Тихомир Стаменковић, заједно са представницима СУБНОР-а, положили су венце на спомен-обележје на градском гробљу у Шиду и на спомен плочу на згради КОЦ-а и одали почаст палим борцима Народноослободилачког рата.

"Шести децембар је дан када општина Шид слави слободу и чува успомену на своје храбре борце и све људе који су положили свој живот за слободу коју имамо данас. Надам се да више никад у историји нећемо морати крвљу да плаћамо слободу и да ће слобода извојевана од стране најхрабрије генерације у историји наше општине трајати заувек. Поклањајући се данас овде њиховим сенима желим да им у име општине Шид и своје лично име одам почаст. Нека им је вечна слава и хвала", изјавио је председник општине Шид Зоран Семеновић.

Председник општине Шид Зоран Семеновић доделио овогодишњу Шестодецембарску награду, која је припала удружењу жена "Филип Вишњић" из Вишњићева. Награду је у име удружења примила Гордана Шкорић председница удружења, захваливши се Општини Шид на препознатом доприносу које удружење чини при промоцији шидске општине.

ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ ШИД

Плакете општине Шид, које се додељују појединцима и организацијама ван шидске општине који су се посебно истакли својим радом, добили су Генералштаб Војске Србије и генерал-мајор Петар Цветковић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије.

"Војска Србије је на позив председника општине Зорана Семеновића учинила оно што је наша обавеза. Желим да истакнем да је пријем наших војника на територији општине Шид био ванредан, ви сте учинили да се они овде осећају угодно и лепо и да на тај начин могу да извршавају своје задатке и своје обавезе на најбољи могући начин. У име Војске Србије и у своје лично име захваљујем се на признањима које смо данас добили, хвала", изјавио је генерал-мајор Петар Цветковић по примању признања општине Шид.