ПОЧЕЛА МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У ОПШТИНИ ШИД

До поднева је вакцинисано 50 од планираних 75 пацијената, који су се пријавили за вакцинацију, захваљујући одлично организованим медицинским радницима Дома здравља у Шиду

ПОЧЕЛА МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У ОПШТИНИ ШИД

Данас је у шидској општини почела масовна имунизација грађана против коронавируса. Председник општине Шид Зоран Семеновић обишао је пункт за вакцинацију који се налази у Дому здравља Шид.

„Данас смо се уверили да је временски период од десет минута, између пацијената, који примају вакцину сасвим довољан, не стварају се гужве, и са тим темпом моћи ће да се вакцинише преко 65 особа дневно. Тако да ће пункт за вакцинацију у Дому здравља бити једини пункт за вакцинацију у општини Шид. Захваљујем се Дому здравља и медицинским радницима који су спремно дочекали вакцинацију против коронавируса, доказали су да су на висини задатака и држави Србији и председнику Александру Вучићу који је успео да обезбеди велики број вакцина, које ће нам помоћи да сви наши грађани буду вакцинисани и да у наредним месецима обавимо имунизацију комплетног становништва шидске општине“, изјавио је Зоран Семеновић.

До поднева је вакцинисано 50 од планираних 75 пацијената, који су се пријавили за вакцинацију, захваљујући одлично организованим медицинским радницима Дома здравља у Шиду.
„Све иде по реду. Нема застоја. На сваких десет минута се прима пацијент. Пре него што пацијент прими вакцину вршимо преглед, као и за друге вакцине, како би се уверили да нема акутних стања, да није имао уназад три дана температуру и наравно да се није разболео од коронавируса, а пријавио се за вакцину, онда таквом пацијенту померамо вакцинацију док се не опорави од вируса“, изјавила је Биљана Гачић лекар опште праксе.

Вакцинација против коронавируса ће се вршити радним данима. Данас су у Дому здравља вакцинисани пацијенти који су се пријавили за кинеску вакцину, сутра стижу руске вакцине, а у наредним данима и вакцина Фајзер.