Инфо 12.04.2016. уторак

Синоћ је у Владичанском двору Српске православне цркве у Шиду, Владика сремски господин Василије отворио црквени музеј православног архијерејског намесништва шидског. У присуству свештенства и бројних грађана који су дошли да увеличају овај скуп, одржан је пригодан програм у ком су учествовали појци Богословске школе из Сремских Карловаца.

Данас је на Спомен облежју свечано обележана 71. годишњица пробоја Сремског фронта, једне од највећих битака у току Другог светског рата на просторима бивше Југославије.

Јуче су уз присуство бројних верника и грађана Шида мошти Свете мајке Ангелине Крушедолске дочекане у Шиду. Велика поворка коју је предводио епископ сремски Василије кретала се улицом цара Лазара, а потом су мошти ове светитељке пренете у храм Светог оца Николаја где ће почивати до понедељка 18. априла.

Синоћ је у Владичанском двору Српске православне цркве у Шиду, Владика сремски господин Василије отворио црквени музеј православног архијерејског намесништва шидског. У присуству свештенства и бројних грађана који су дошли да увеличају овај скуп, одржан је пригодан програм у ком су учествовали појци Богословске школе из Сремских Карловаца.

Основна школа „Сремски фронт“ у Шиду обележиће данас Дан школе. У 17 часова одиграће се фудбалска утакмица ученика ове школе, док ће у холу, у исто време, бити отворена изложба ђачких радова. Свечана приредба за: ученике, наставнике, раднике школе и остале госте почеће у 18 часова.

Општински одбор Социјалистичке партије Србије у Шиду организовао је синоћ трибину на тему Социјализам нема алтернативу на којој је гост био историар професор др Предраг Марковић. Трибина је организована поводом годишњице пробоја Сремског Фронта, а почела је документарним филмом чији је аутор новинар Петар Вејновић На трибини се присутним обратио и начелник Сремског округа и председник Окружног одбора Социјалистичке партије Србије за Срем Илија Милиновић

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање Србије позвао је данас пензионере да се у року од 15 дана јаве за одлазак на бесплатну десетодневну рехабилитацију у једној од 25 бања. Право да се јаве на конкурс имају пензионери из категорије запослених, самосталних делатности и пољопривредника чије су пензије за фебруар 2016. године мање од 23.463 динара, који немају друга лична примања и нису користили бесплатан боравак о трошку Фонда у последњих пет година. У бесплатну рехабилитацију укључени су трошкови превоза.

Национална служба за запошљавање, у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу и Централом за рад и посредовање са странцима Немачке савезне агенције за рад, објавила је пети конкурс за запошљавање већег броја српских медицинских сестара и техничара у Немачкој. Посао је у болницама и домовима за стара лица, на месту асистента за здравствену негу до признавања дипломе у Немачкој. На оглас се могу јавити незапослени и запослени кандидати, без обзира да ли су пријављени на евиденцију НСЗ.

На великој сцени позоришта „Добрица Милутиновић“ у Сремској Митровици, у суботу 16. априла можете погледати премијеру представе „Подушје“ истоименог позоришта. Почетак премијере је планиран за 21 час.

Фудбалери Радничког из Шида састају се сутра у 21. (ванредном) колу српске лиге група Војводина са екипом Омладинца из Нових Бановаца. Утакмица ће се одиграти на стадиону Омладинца са почетком у 16 часова.

Фудбалери Слоге из Ердевика играју сутра у Лаћарку утакмицу 21. кола Новосадско – сремске лиге са екипом ЛСК-а. Почетак ове утакмице је у 16часова.

Чланови Карате клуба Шид постигли су запажене резултате на 15. Интернационалном карате турниру који је одржан у Шапцу на коме је наступило преко 250 такмичара из 28 клубова. Лука Вејновић, Михајло Дакић и Јована Савић освојили су прва места у својим категоријама док су Бојана Радић и Сава Стојаковић заузели трећа места у својим дисциплинама.