Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 05.04.2016. уторак

У оквиру обележавања три значајна јубилеја свете породице Бранковић, јуче су у Бингулу стигле мошти Свете мајке Ангелине Крушедолске. Након одржаног акатиста у цркви Светог Георгија у Бингули који је предводио епископ сремски Василије мошти су пренете у цркву Светог Николе у Ердевику где ће бити све до данас у 11 часова када ће кренути у Кукујевце. Потом ће мошти ове светитељке од 17 часова бити у цркви Светог Николе у Бачинцима. Сутра ће мошти мајке Ангелине бити у Гибарцу након чега у поподневним сатима крећу у манастир Привина Глава где ће боравити до суботе 9. априла.

Електропривреда Србије је данас саопштила да је рок за остваривање попуста за рачун за електричну енергију од пет одсто продужен до 28. у месецу.Та погодност важиће за мартовски рачун који ће на кућне адресе бити достављен у априлу.До сада су попуст од пет одсто могли да остваре потрошачи који су рачун за трују платили до 25. у месецу.Вршичац дружности директора ЕПС-а Милорад Грчић, на чију иницијативу је продужен рок за остваривање попуста од пет одсто, рекао је да је то важно најредовнијим платишама, пензионерима којима се други део пензије исплаћује 25. у месецу.

Захваљујући одобреним средствима по конкурсу у висини од 900.000 динара од стране Покрајине Војводине,Месна заједница Адашевци имаће прва у општини Шид саобраћајне знакове са изменљивим садржајем у зони школе , Укупна вредност пројекта по ком ће бити постављена саобраћајна сигнализација у овом месту је 1.265.760 динара.

У оквиру предизборне кампање у Шиду је одржана трибина Партије уједињених пензионера , који су коалициони партнер Српске напредне Странке . Уводно излагање имао је Члан Главног одбора Цвјетко Ракић , док је разлоге садашње коалиције и наступ на пресдтојећим изборима образложио Председник Покрајинског одбора ПУПС-а за Војводину Мирослав Шпановић.Потом су присутне у препуној сали Културно- образовног центра поздравили повереника СНСа Шид Предраг Вуковић и Председник општинског одбора СДПа Шид Небојша Илић.

Актуелна проблематима сакупљања и одлагања амбалаже од хемијских средстава у пољопривреди биће тема данашњег састанка у сали општине Шид . Реч је о прошле године започетом пилот пројекту у региону Срема , а са којим ће данас бити упознати председници савета Месних заједица из Општине Шид.

Вечерас у сали Културно образовног центра Шид можете погледати две биоскопске представе: дечији филм Кунг фу панда 3- у 3Д технологији и комедију Браћа по бабине линије. Пројекција дечијег филма који је синхронизован на српски језик је у 16 и 18 часова, а комедије Радоша Бајића, у 20 часова. Цена улазнице за све представе је 250

Након победе у 15.колу Војвођанске лиге група запад над екипом Сомбора, резултатом 3:1 у сетовима,одбојкаши Шида су практично освојили наслов првака ове лиге и изборили пласман у Другу савезну лигу.У преостала два кола одбојкаши Шида се састају са екипама Вест из Шида и Партизан из Бача.

Како се очекује данас ће Управни одбор Фудбалског клуба Раднички из Шида поставити новог шефа стручног штаба.Досадашња сарадња са тренером Владимиром Јоцићем је раскинута а у недељу на утакмици у Сенти екипу су са клупе предводили Миломир Угљешић и Горан Вукмир.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4776672

Ко је на мрежи: 257 гостију и нема пријављених чланова