Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 04.04.2016. понедељак

Мошти свете мајке Ангелине Крушедолске од данас, па до 18. априла, налази ће се у шидском архијереском намесништву Српске православне цркве. Данас ће у Бингули у 14 часова испред цркве Светог великомученика Георгија бити одржан акатист мајци Ангелини а потом ће мошти ове светитељке доћи у храм Светог Николе у Ердевику. Наредних дана мошти Свете мајке Ангелине обићиће све храмове Српске православне цркве у шидској општини а у Шид долазе у понедељак 11. априла. Иначе ова 2016. година у Сремској епархији је проглашена за годину Светих Бранковића јер ће се током године обележити три значајна датума и годишњице везане за ову светитељску породицу.

Упис ученика у први разред основне школе почео је у петак. У прве разреде може да се упише свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година живота. Ове године се уписују деца рођена од 1. марта 2009. године до 28. фебруара 2010. године, а у том периоду на територији Републике Србије рођено је 69.962 деце, саопштило је Министарство просвете.

Повољне временске прилике током протеклог викенда уз надпросечне дневне температуре, дозволиле су ратарима да у пуном замаху крену са актуленим пољским радовима. Пре свега то се односи на припреме за сетву. Протеклих дана засејане су и прве површине под кукурузом, који ће и ове године бити најзаступљенија култура у Срему. Према оценама стручњака сада је потребно завршити послове на затварању зимске бразде, како би се сачувала влага у земљишту, јер га ветар и јако сунце исушују.

Удружење синдиката пензионера Србије у сарадњи са Европском федерацијом пензионера и старих лица, организује у среду 6. априла у Београду протесни скуп солидарности. Скуп има за циљ упознавање јавности са сиромаштвом и тешким условима живота пензионера, уз учешће представника пензионера из 21. Европске земље и бивших југословенских Република. Учешће на скупу узеће и представници синдиката пензионера из општине Шид, а почетак скупа је у 11 часова на Тргу Николе Пашића у Београду. У Министарству одбране задовољни су одзивом на конкурс у војним школама који је трајао од 15. фебруара до 31. марта. За једно место конкурисало је чак седам кандидата, а ове године пријављено је укупно 2.014 кандидата, односно 126 више него лане. Пријављивала су се деца која углавном имају одличан успех у основној, односно средњој школи.

Сутра у сали Културно образовног центра Шид, можете погледати две биоскопске представе: дечји филм Кунг фу панда 3- у 3Д технологији и комедију Браћа по бабине линије. Пројекција дечјег филма који је синхронизован на српски језик је у 16 и 18 часова, а комедије Радоша Бајића у 20 часова. Цена улазнице за све представе је 250 динара и може се купити у књижари Доситеј.

У петак 8. априла, Црвени крст Шид у сарадњи са Центром за трансфузију крви организује градску и омладинску акцију добровољног давалаштва крви. Акција је поред давалаца из Шида, намењена и хуманим људима из: Гибарца, Бачинаца, Кукујеваца, Беркасова, Привине Главе, Бикић Дола, Сота и Моловина, а за све заинтересоване је обезбеђен и превоз. Почетак акције планиран је ујутру у 8 часова.

Фудбалери Радничког из Шида играли су јуче у Сенти нерешено 0:0 са истоименим домаћим клубом у утакмици 19. кола српске лиге група Војводина.

Рукометаши Радничког из Шида постигли су победу у 18. колу Друге лиге група север. Резултатом 34:23 победили су екипу Потисје Плетекс из Аде.

Одбојкаши Шида забележили су победу у дербију овогодишњег првенства Војвођанске лиге група запад. Резултатом 3:1 победили су екипу Сомбора и тиме практично освојили наслов првака ове лиге.

Кошаркаши Партизана из Шида забележили су победу у 18. (последњем) колу Друге регионалне лиге. Они су у Војки савладали домаћи клуб резултатом 70:67. Са 30 освојених бодова Партизан је у коначном пласману освојио треће место у првенству ове лиге.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4776663

Ко је на мрежи: 246 гостију и нема пријављених чланова