Инфо 16.03.2016. среда

Најновија ситуација око мигрантске кризе говори да се у овом тренутку у прихвтаним центрима на подручју шидске општине налази 840 избелица углавном из Сирије и Ирака. У прихватном центру на мото хотелу Адашевци налази се њих 329 док је преко 500 смештено у прихватно – транзитни центар у Шиду.

Влада Србије је, на предлог Републичког штаба за ванредне ситуације, јуче усвојила Одлуку о укидању ванредне ситуације на територији Србије, која је проглашена због наступања елементарне непогоде - поплава. Усвојене је и Одлука о проглашењу престанка елементарне непогоде, саопстила јер владина Канцеларија за сарадњу са медијима

Најновија ситуација око мигрантске кризе говори да се у овом тренутку у прихвтаним центрима на подручју шидске општине налази 840 избелица углавном из Сирије и Ирака. У прихватном центру на мото хотелу Адашевци налази се њих 329 док је преко 500 смештено у прихватно – транзитни центар у Шиду. Најновију ситуацију око избегличке кризе прати и Општински штаб за миграције у Шиду. У наредних неколико дана избеглице и мигранти из Сирије њих 250 биће смештени у прихватни центар на Принциповцу док ће избеглице из Ирака њих преко 500 смештај имати у прихватно – транзитном центру у Шиду.

У сали Културно образовног центра у Шиду, синоћ је одржана предизборна трибина Српске напредне странке, на којој су гости били пензионисани генерал Веселин Шљиванчанин и народни посланик Владимир Ђукановић. На трибини се говорило о предстојећим изборима и потреби окупљања политичких странака и партија у Србији, што је Српска напредна странка са Александром Вучићем успела да учини и преда листу под редним бројем један “Александар Вучић - Србија побеђује“.

Изборна листа под називом “Време је – за пристојне људе “ под редним бројем 4, синоћ је предана Општинској изборној комисији у Шиду. У Коалицији под овим називом налазе се : ДС, ЛСВ, ЛДП, СДС и Зелена еколошка парија – Зелени. На листи се налазе имена 39 кандидата који ће учествовати на предстојећим локалним изборима који ће се одржати 24. априла.

На данашњој конференцији за штампу која је одржана у седишту Општинског одбора Лиге социјалдемократа Војводине у Шиду, највише речи је било о предстојећим републичким изборима и заједничком наступу коалиције ЛСВ-ЛДП-СДС чији је носилац листе Ненад Чанак лидер ЛСВ.

У региону Срема према подацима из Сремске привредне коморе овог пролећа треба засејати 172. 500 хектара ораница задружног и приватног поседа. Најзаступљеније културе и ове године биће кукуруз и соја, док се очекује повећање површина под индустријским културама сунцокретом и шећерном репом. Ратари ће у њиве ући чим се земљиште довољно просуши са сетвом шећерне репе, где треба реализовати план од 10. 250 хектара.

Црвени крст Шид у сарадњи са Центром за трансфузију крви из Сремске Митровице организује сутра градску и омладинску акцију добровољног давалаштва крви. Акција је намењена поред Шиђана и мештанима: Беркасова, Бикић Дола, Привине Главе, Сота и Моловина, а трајаће од 8 до 12 часова у сали Црвеног крста. Посебно се апелује на носиоце Нулте крвне групе да дођу и дају крв!

У петак, 18. марта, у Културно образовном центру у Шиду, биће одиграна позоришна представа "Кућа великог рата", у продукцији АпсАрт Центра за позоришна истраживања из Београда. У представи глуми Марија Тубић, глумица шидског аматерског позоришта "Бранислав Нушић" и њене колеге из ове глумачке школе, који су уједно и творци представе. Представа почиње у 20 часова а улаз је бесплатан.

Првакиња београдске опере, светска звезда и дива, Јадранка Јовановић, са пријатељима: Зорицом Белић, Невеном Живковић и митровчанином Александром Стефаном Радишевићем одржаће концерт у четвртак 24. марта у митровачком позоришту „Добрица Милутиновић“. Програм који носи назив „Песме љубави“ јединствен је и популаран гала програм у извођењу Јадранке Јовановић уз клавирску пратњу и госте концерта. Почетак концерта је у 20 часова.

Фудбалери Радничког из Шида састају се у суботу у 17. колу српске лиге група Војводина са екипом Цемента из Беочина. Утакмица ће се одиграти на стадиону Цемента са почетком у 14 часова и 30 минута. Након прошлонедељног ремија са екипом Слоге из Темерина Раднички се тренутно налази на 10. месту на табели са 22 освојена бода.

Рукометаши Радничког из Шида састају се у петак у оквиру 16. кола Друге лиге група север са екипом Војвода Степа. Утакмица ће се одиграти у спортској хали у Шиду са почетком у 19 часова.

У оквиру обележавања 45. годишњице постојања и рада Карате клуб Шогун из Шида, јуче је одржан карате турнир под називом “Карате првенство Шида “. На турниру су наступиле све селекције овог клуба а код најмлађих каратиста највише успеха су имали: Лука Радосављевић, Милош Вуковић и Алекса Смиљић.