Инфо 17.03.2016. четвртак

У општинској Управи Шид налази се део бирачког списка за подручје општине Шид, а грађани могу да провере да се налазе у истом и да ли су им подаци тачни. За увид у бирачки списак потребан је јединствени матични број, грађана, а право увида и измена биће до 8 априла у 24 часа кад је Законски рок за закључење

У овом тренутку у прихвтаним центрима на подручју шидске општине налази 840 избелица углавном из Сирије и Ирака. У прихватном центру на мото хотелу Адашевци налази се њих 329 док је преко 500 смештено у прихватно – транзитни центар у Шиду. Очекује се да ће у наредних неколико дана избеглице и мигранти из Сирије њих 250, бити смештени у прихватни центар на Принциповцу док ће избеглице из Ирака њих преко 500 смештај имати у прихватно – транзитном центру у Шиду.

Због прортеклог зимског периода са доста снега и кише, ратари још увек нису кренули са обимнијим пословима на сремским пољимау погледу припреме и сетве. Према подацима Сремске привредне коморе, овог пролећа треба засејати 175.000 хектара ораница задружног поседа, на којим ће најазаступљенији бити кукуруз. Прва од култура је шећерна репа, са обимним планом од 10500 хектара, који је веч доведен у питаље, јер је влага у земљишту одложила почетак сетве у првој недељи марта.

На основу одлуке о расписивању избора за посланике у Народној Скупштини Републике Србије сви грађани са пребивалиштем у Србији имају право увида у бирачки списак.

У општинској Управи Шид налази се део бирачког списка за подручје општине Шид, а грађани могу да провере да се налазе у истом и да ли су им подаци тачни. За увид у бирачки списак потребан је јединствени матични број, грађана, а право увида и измена биће до 8 априла у 24 часа кад је Законски рок за закључење.

На конференцији за штампу која је одржана јуче у седишту Општинског одбора Лиге социјалдемократа Војводине у Шиду, највише речи је било о предстојећим републичким изборима и заједничком наступу коалиције ЛСВ-ЛДП-СДС чији је носилац листе Ненад Чанак лидер ЛСВ. На покрајинске изборе Лига социјалдемократа Војводине излази самостално док ће на локалним изборима учествовати као члан коалиције ДС, СДС, ЛСВ, ЛДП, ЗЕП- Зелени.

Црвени крст Шид у сарадњи са Центром за трансфузију крви из Сремске Митровице организује данас градску и омладинску акцију добровољног давалаштва крви. Акција је намењена поред Шиђана и мештанима: Беркасова, Бикић Дола, Привине Главе, Сота и Моловина, а трајаће до 12 часова у сали Црвеног крста. Посебно се апелује на носиоце Нулте крвне групе да дођу и дају крв!

Сутра ће у Културно образовном центру у Шиду, бити одиграна позоришна представа "Кућа великог рата", у продукцији АпсАрт Центра за позоришна истраживања из Београда. У представи глуми Марија Тубић, глумица шидског аматерског позоришта "Бранислав Нушић" и њене колеге из ове глумачке школе, који су уједно и творци представе. Представа почиње у 20 часова а улаз је бесплатан.

Првакиња београдске опере, светска звезда и дива, Јадранка Јовановић, са пријатељима: Зорицом Белић, Невеном Живковић и митровчанином Александром Стефаном Радишевићем одржаће концерт у четвртак 24. марта у митровачком позоришту „Добрица Милутиновић“. Програм који носи назив „Песме љубави“ јединствен је и популаран гала програм у изведби Јадранке Јовановић уз клавирску пратњу и госте концерта. Почетак концерта је у 20 часова, а цена улазнице је 1. 000 динара

Фудбалери Радничког из Шида састају се у суботу у 17. колу српске лиге група Војводина са екипом Цемента из Беочина. Утакмица ће се одиграти на стадиону Цемента са почетком у 14 часова и 30 минута. Након прошлонедељног ремија са екипом Слоге из Темерина Раднички се тренутно налази на 10. месту на табели са 22 освојена бода.

Рукометаши Радничког из Шида састају сесутра у оквиру 16. кола Друге лиге група север са екипом Војвода Степа. Утакмица ће се одиграти у спортској хали у Шиду са почетком у 19 часова.