Инфо 18.03.2016. петак

Кафаница Кватро и бенд „Господа музичари“ сутра организују хуманитарну журку, „Од срца срцу“. Почетак је планиран за 21 час а сав приход поклониће тешко оболелим суграђанкама, Јелени Радовановић и њеној ћерки Вањи.

На јучерашњој седници Општинског већа Шид, усвојени су годишњи планови и програми рада јавних предузећа и установа као и месних заједница у шидској општини за 2016. годину. Општинско веће је на јучерашњој седници донело и одлуку о формирању Савета за безбедност општине Шид као и о његовом саставу. Чланови Општинског већа усвојили су и измене програма коришћења средстава за унарпеђења безбедности саобраћаја на територији општине Шид као и начелну одлуку о томе да се ОШ Филип Вишњић у Моровићу и подручном одељењу ове школе у Вишњићеву одобре новчана средства за набавку школског намештаја и прибора.

И даље се у прихвтаним центрима на подручју шидске општине налази 840 избелица углавном из Сирије и Ирака. У прихватном центру на мото хотелу Адашевци тренутно се налази се њих 329 док је преко 500 смештено у прихватно – транзитни центар у Шиду. Очекује се да ће у наредних неколико дана избеглице и мигранти из Сирије њих 250, бити смештени у прихватни центар на Принциповцу док ће избеглице из Ирака њих преко 500 смештај имати у прихватно – транзитном центру у Шиду.

На основу одлуке о расписивању избора за посланике у Народној Скупштини Републике Србије сви грађани са пребивалиштем у Србији имају право увида у бирачки списак. У општинској Управи Шид налази се део бирачког списка за подручје општине Шид, а грађани могу да провере да се налазе у истом и да ли су им подаци тачни. За увид у бирачки списак потребан је јединствени матични број, грађана, а право увида и измена биће до 8 априла у 24 часа кад је Законски рок за закључење. Општинска управа Општине Шид радиће и у суботу и недељу, 19. и 20. марта како би грађани са територије општине Шид могли да остваре увид у бирачки списак. Радно време је од 8 часова ујутру до 20 часова увече.

Задружни Савез Војводине наставља и ове године започету сарадњу са ДДОР-ом Нови Сад, кроз програме одржавања регионалних стручних скупова. За данас је у Сремској Митровици заказана регионални скуп за Срем, на коме ће бити представљене предности осигурања за потребе задружног сектора. На данашњем скупу презентацију ће имати и професор Др Зоран Кесеровић са Пољопривредног факултета у Новом Саду, један од наших водећих стручњака у воћарству.

Од 21. до 28. марта 2016. године планирано је извођење радова на санацији оштећења путног прелаза у нивоу са пругом на деоници државног пута бр. 121 у насељу Шид који захтевају обуставу саобраћаја у делу улице Ђуре Јакшића и улици Бранка Ерића у Шиду и деоници пута између Шида и Адашеваца. За време извођења радова друмски саобраћај ће бити преусмерен на алтернативни путни правац Шид - Вашица - Адашевци. Сходно наведеном, саобраћајна инспекција Општинске управе општине Шид обавештава све учеснике у друмском саобраћају да за време извођења радова поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Исплата новчане социјалне помоћи за фебруар почеће данас, најавило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Како је прецизирано, почеће исплата и посебне новчане накнаде и накнаде за издржавање лица на породичном смештају.

Светски дан позоришта за децу и младе, 20. март, Сремско-митровачко позориште „Добрица Милутиновић“ обележиће позоришним представама за децу. Од 18. до 20. марта можете погледати: Три прасета, Пепељугу и Веру у Краљевству заборава(с почетком у 17 часова) на Великој сцени Позоришта "Добрица Милутиновић". Све представе почињу у 17 часова, улаз за сваку је 200 динара а за комплет улазница 500 динара.

Организација резервних војних старешина у општини Шид и Удружење ликовних уметника и стваралаца из општине Шид, организују сутра заједничку радну акцију Реч је о уређењу будућег официрског клуба и галеријског простора, који се налази у Шиду у насељу Јелице Станивуковић Шиља. Почетак радне акције је заказан за 10 часова.

Кафаница Кватро у Шиду и музички бенд „Господа музичари“ сутра организују хуманитарну тамбурашку журку, под називом „Од срца срцу“. Почетак журке планиран је за 21 час а сав приход који остваре поклониће нашим тешко оболелим суграђанкама, Јелени Радовановић и њеној ћерки Вањи.

Фудбалери Радничког из Шида састају се сутра у 17. колу српске лиге група Војводина са екипом Цемента из Беочина. Утакмица ће се одиграти на стадиону Цемента са почетком у 14 часова и 30 минута. Након прошлонедељног ремија са екипом Слоге из Темерина Раднички се тренутно налази на 10. месту на табели са 22 освојена бода.

Рукометаши Радничког из Шида састају се данас, у оквиру 16. кола Друге лиге група север, са екипом Војвода Степа. Утакмица ће се одиграти у спортској хали у Шиду са почетком у 19 часова.

Одбојкашице Макса састаће се сутра у 14. колу Војвођанске лиге група југ са екипом ФОК 2 из Новог Сада. Утакмица ће се одиграти у сали ОШ Бранко Радичевић у Шиду са почетком у 18 часова. У истом колу, такође сутра, одбојкашице Тријумфа ће се у Новом Саду састати са екипом Лавови 07.