Инфо 21.03.2016. понедељак

Јуче је у просторијама Српске радикалне странке у Шиду одржана конференција за штампу на којој су председник Општинског одбора СРС-а- Шид, Мирослав Нонковић и режисер Цветин Аничић најавали активности на утврђивању конкретне одговорности надлежних око изградње зграде Музичке школе у Карађорђевој улици у Шиду, укључујкући ту и евентуалну одговорност надлежних у шидској општини.

И даље се у прихватним центрима на подручју шидске општине налази 840 избелица углавном из Сирије и Ирака. Очекује се да ће у наредних неколико дана избеглице и мигранти из Сирије њих 250, бити смештени у прихватни центар на Принциповцу док ће избеглице из Ирака њих преко 500 смештај имати у прихватно – транзитном центру у Шиду. Након потписивања споразума између Европске уније и Турске отвара се могућност за избеглице које се тренутно налазе у Грчкој, Македонији и Србији да се од 4. априла могу вратити у Турску.

Од данас па до 28. марта 2016. године планирано је извођење радова на санацији оштећења путног прелаза у нивоу са пругом Шид – Београд на деоници државног пута бр. 121 који захтевају обуставу саобраћаја у делу Шида као и на деоници пута између Шида и Адашеваца. За време извођења радова друмски саобраћај ће бити преусмерен на алтернативни путни правац Шид - Вашица - Адашевци.

На основу одлуке о расписивању избора за посланике у Народној Скупштини Републике Србије сви грађани са пребивалиштем у Србији имају право увида у бирачки списак. Општинска управа Општине Шид радила је и минулог викенда како би грађани са територије општине Шид могли да остваре увид у бирачки списак. Иначе радно време радним данима је од 8 часова ујутру до 20 часова увече.

Повољне временске прилике током протеклог викенда у региону Срема, дозволиле су ратарима да крену са обимнијим пословима на припреми и пролећној сетви. Посебно се то односи на више терене у региону Срема, где се влага исушила из земљишта и дозволила улазак механизације за припрему земљишта и уношење минералног ђубрива. Преда ратарима у Срему предстоји обиман посао на пролећној сетви на око 170. 000 хектара ораница задружног и приватног поседа које треба засејати.

Јуче је у просторијама Српске радикалне странке у Шиду одржана конференција за штампу на којој су председник Општинског одбора СРС-а- Шид, Мирослав Нонковић и режисер Цветин Аничић најавали активности на утврђивању конкретне одговорности надлежних око изградње зграде Музичке школе у Карађорђевој улици у Шиду, укључујкући ту и евентуалну одговорност надлежних у шидској општини.

Данас је 21. март светски дан особа са Дауновим синдромом, који се обележава са циљем скретања пажње за већу бригу о особама са дауновим синдромом. У питању је генетски поремећај, који је давне 1866 године установио доктор Џон Даун, по коме су особе које су рођене са овим поремећајем названи „ дауновци „ Овај датум се обележава и у Србији, а унашем региону биће обележен данас у Сремској Митровици у организацији Удружења родитеља и старатеља особа са дауновим синдромом.

Првакиња београдске опере, светска звезда и дива, Јадранка Јовановић, са пријатељима: Зорицом Белић, Невеном Живковић и митровчанином Александром Стефаном Радишевићем одржаће концерт у четвртак 24. марта у митровачком позоришту „Добрица Милутиновић“. Програм који носи назив „Песме љубави“ јединствен је и популаран гала програм у изведби Јадранке Јовановић уз клавирску пратњу и госте концерта. Почетак концерта је у 20 часова.

У суботу је у сали Руског дома у Шиду одржана промоција књиге Леоне Лабош – Хајдук, “Топлина дела. Бисери речи “. Ово је трећа књига овог познатог педагога и публицисте која говори о историјату једне породице кроз коју се може у добром делу сагледати и историјат русинске националне заједнице у шидској општини

Фудбалери Радничког из Шида доживели су пораз у 17. колу српске лиге група Војводина. У суботу су изгубили у Беочину од домаћег Цемента резултатом 1:0.

Слога из Ердевика играла је нерешено 2:2 са екипом Сремца из Војке у утакмици 17. кола Новосадско – сремске лиге. Након овог ремија Слога се трено налази на 12. месту на табели ове лиге са 18 освојених бодова.

Рукометаши Радничког из Шида постигли су победу у 16. колу Друге лиге група север. Резултатом 34:17 савладали су екипу Војвода Степа.

Кошаркаши Партизана из Шида поражени су у Новим Бановцима у утакмици 16. кола Друге регионалне лиге од домаћег Омладинца резултатом 81:64.