Инфо 15.03.2016. уторак

У петак, 18. марта, у Културно образовном центру у Шиду, биће одиграна позоришна представа "Кућа великог рата", у продукцији АпсАрт Центра за позоришна истраживања из Београда. У представи глуми Марија Тубић, глумица шидског аматерског позоришта "Бранислав Нушић"

Седница Републичког штаба за ванредне ситуације биће одржана данас у згради Владе Србије. Седница ће почети у 13 сати, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће Влада Србије данас одлучити о укидању ванредне ситуације због одбране од поплава, уколико временска ситуација настави да се побољшава.

Јуче је у радној посети општини Шид боравио државни секретар у министарству омладине и спорта Предраг Перуничић. У разговору са представницима спортских клубова са подручја наше општине Перуничић је највише простора посветио недавно донешеном Закону о спорту који је унео много новина и рад спортских клубова у Србији. На крају посете некадашњи истакнути спортиста наше земље је уручио пригодне поклоне рукометним, одбојкашким и кошаркашим клубовима из наше општине.

Због високих дневних температура током фебруара и првих дана марта и присуства влаге, дошло је до ранијег кретања вегетације него протеклих година. Овакво време за последицу има појаву цбета у нашим воћњацима, а пре свих код кајсије, брескве и џанарика, које су изложене и опасности од јутарњих мразева. То се и догодило управо јутрос у региону Срема, а пољопривредни стручњаци оцењују да за сад још нема оштећења на цвету, али су температуре испод нуле штетне и опасне.

Синоћ су Социјалистичка партија Србије и Јединствена Србија предали Општинској изборној комисији потписе и листу кандидата за одборнике у СО Шид за предстојеће локлане изборе. Листа под редним бројем 3, носи назив Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија – Драган Марковић – Палма. Ову изборну листу на предстојећим локланим изборима подржаће и Активна Србија – др. Душан Јањић и Странка Војвођанских Словака.

Вечерас ће се у сали КОЦ-а у Шиду са почетком у 21 час, одржати јавна Трибина коју организује Општински одбор Српске напредне странке. На трибини ће учествовати генерал Веселин Шљиванчанин и новинар и народни посланик у Скупштини Србије Владимир Ђукановић – Ђука. Тим поводом Општински одбор СНС-а позива своје чланове и симпатизере као и све грађане да присуствују овом скупу.

На Зонској смотри рецитатора која је одржана протеклог викенда у Сремској Митровици, следећи ученици из наше општине остварили су право да се такмиче на 48. покрајинској смотри рецитатора „ Песниче народа мог : у категорији средњи узраст Никола Башић ученик 8. разреда ОШ“Бранко Радичевић“ а у категорији средњошколаца Милица Панић ученица 3. разреда Гимназије „Сава Шумановић“ и Петар Алимпијевић, ученик 1. разреда ТШ „Никола Тесла“. Покрајинска смотра ће се одржати у Сечњу од 22. до 24. априла 2016. године.

Црвени крст Шид у сарадњи са Центром за трансфузију крви из Сремске Митровице организује градску и омладинску акцију добровољног давалаштва крви у четвртак 17. марта. Акција је намењена поред Шиђана и мештанима: Беркасова, Бикић Дола, Привине Главе, Сота и Моловина, а трајаће од 8 до 12 часова у сали Црвеног крста.

У петак, 18. марта, у Културно образовном центру у Шиду, биће одиграна позоришна представа "Кућа великог рата", у продукцији АпсАрт Центра за позоришна истраживања из Београда. У представи глуми Марија Тубић, глумица шидског аматерског позоришта "Бранислав Нушић" и њене колеге из ове глумачке школе, који су уједно и творци представе. Представа почиње у 20 часова а улаз је бесплатан.

Првакиња београдске опере, светска звезда и дива, Јадранка Јовановић, са пријатељима: Зорицом Белић, Невеном Живковић и митровчанином Александром Стефаном Радишевићем одржаће концерт у четвртак 24. марта у митровачком позоришту „Добрица Милутиновић“. Програм који носи назив „Песме љубави“ јединствен је и популаран гала програм у изведби Јадранке Јовановић уз клавирску пратњу и госте концерта. Почетак концерта је у 20 часова, а цена улазнице је 1. 000 динара.