Инфо 15.04.2016. петак

Аматерско позориште „Бранислав Нушић „ из Шида учествује у суботу на Зонској смотри аматерских позоришта Срема која се одржава у оквиру ФЕДАСА у Иригу, са представом Портерет малигне ћелије. Редитељ представе је Цветин Аничић а извођење је планирано за 20 часова, на сцени КУД-а „Змај“.

РИК ће најкасније 13. априла у поноћ утврдити и објавити збирну изборну листу у "Службеном гласнику. Страни посматрачи који желе да прате изборе могу да поднесу захтев до 13. априла, а домаћи до 18. априла. Што се тиче локалних избора, Општинска изборна комисија у Шиду прогласила седам изборних листа које ће се наћи на гласачком листићу у недељу 24. априла.

Мошти Свете мајке Ангелине Бранковић, српске светитељке и градитељке многих цркава и манастира на Фрушкој Гори, стигле у среду у манастир Светих Архангела у Привиној Глави где ће боравити до 9. априла када крећу у манастир Свете Петке у Беркасово. Мошти ове српске светитељке стижу у Шиду у понедељак 11. априла у 15 часова у храм Светог оца Николаја у Шиду.

У четвртак је у прихватно – транзитном центру на мото хотелу Адашевци позната светска компанија УНИКЛО, иначе глобални партнер УНИЦЕФ-а, извршила расподелу гардеробе за децу и бебе избеглица које се налазе у овом центру. На свечаном уручењу донације Владе Јапана присуствовао је и амбасадор ове земље у Србији, Ђуићи Такахара.

У четвртак је у Шиду у оквиру Дана спорта боравио министар за омладину и спорт у Влади Србије, Вања Удовичић. Он је током свог боравка обишао неколико спортских објеката и разговарао са спортистима и спортским радницима у нашој општини о тренутном стању у области спорта и физичке културе у нашој земљи.

Ратарима у региону Срема протекли дани ишли су на руку. Према подацима Сремске привредне коморе овога пролећа треба у свим сремским општинама засејати 172.000 хектара ораница. Најзаступљенија култура биће и ове године кукуруз на више од 100.000 хектара док ће соја према плану заузети 22.000, а шећерна репа 10.000 хектара.

У петак је у шидском повереништву Савеза Самосталних Синдиката Србије одржана Скупштина поверилаца бивших радника Трговинског предузећа Центропромет, са циљем остварења права у погледу исплате заосталих зарада. Некадашње раднике Центропромета примио је у сали општине Шид и председник Никола Васић и најавио да ће се у оквиру својих надлежности ангажовати да се разреши њихова проблематика.

У Месној заједници Адашевци у петак је пуштена у рад нова зграда Поште у овом селу. За те намене из месног самодоприноса издвојено је око 700 хиљада динара.

У Шиду је у петак одржана акција добровољног давалаштва крви у организацији општинске организације Црвеног крста и Центра за трансфузију крви из Сремске Митровице. Акција је била намењена нашим суграђанима и мештанима неколико шидских села. Укупно је прегледано 55 хуманих људи који су дошли да дају дргоцену течност, њих 47 је могло да да крв од чега је четворо нових, који су дошли по први пут.

Општински одбор Социјалистичке партије Србије у Шиду организује у понедељак 11. априла трибину под називом “Социјализам нема алтернативу “. На трибини, која ће се одржати у Народној библиотеци “Симеон Пишчевић “ у Шиду са почетком у 19 часова, ће говорити историчар проф. др. Предраг Марковић.

Аматерско позориште „Бранислав Нушић „ из Шида учествује у суботу на Зонској смотри аматерских позоришта Срема која се одржава у оквиру ФЕДАСА у Иригу, са представом Портерет малигне ћелије. Редитељ представе је Цветин Аничић а извођење је планирано за 20 часова, на сцени КУД-а „Змај“.

Словачко културно уметничко друштвао „Једнота“ Шид организује у суботу Дечији фестивал словачких народних песама. На фестивалу учествују деца узраста од 7 до 15 година, а пратиће их Дечији оркестар из Селенче. Почетак програма у Словачком дому је у 19 часова, а цена улазнице је 100 динара.

Фудбалери Радничког из Шида састају се у суботу у 20. колу српске лиге група Војводина са екипом ТСЦ из Бачке Тополе. Утакмица ће се одиграти на градском стадиону у Шиду са почетком у 16 часова.

У 16. претпоследњем колу Војвођанске лиге група запад које је на програму у суботу и у недељу у Шиду ће бити одигран градски дерби у коме ће се састати ОК Шид и ОК Вест. Утакмица ће се одиграти у спортској хали у Шиду са почетком у 19 часова.