Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 14.04.2016. четвртак

Републичка изборна комисија синоћ је прогласила збирну изборну листу на којој је укупно проглашено 20 листа. Председник РИК-а Дејан Ђурђевић рекао је да је поднето 30 изборних листа, да су три листе повукле кандидатуру - (Јединствена руска странка, изборна листа Ниједан од понуђених одговора и Ромска листа), а да је шест одбио РИК. Он је истакао да на ових 20 листа има 3. 270 кандидата за народне посланике. РИК је донео и решење по коме ће се за гласање на изборима за народне посланике скупштине расписаним за 24. април штампати 6.771497 гласачких листића.

У сали Скупштине општине Шид данас ће бити потписан уговор између представника: Фондације Новака Ђоковића, Општине Шид и Предшколске установе „Јелица Станивуковић-Шиља“. Овај уговор омогући ће реализацију пројекта „ШКОЛИЦЕ ЖИВОТА“ које финансира Фондација Новака Ђоковића а по ком ће МЗ Кукујевци и њени мештани у простору Основне школе „Бранко Радичевић“, у свом месту, добити модерно опремљен вртић.

У оквиру предизборне кампање данас ће у Шиду боравити председник Покрајинског одбора Демократске странке Мирослав Васин. Он ће се обратити чланству у сали КПД Ђура Киш у Шиду а скуп почиње у 16 часова.

У просторијама СДС данас ће се одржати конференција за штампу на којој ће бити представљени кандидати за посланике у Скупштинама Србије и Војводине као и кандидати за одборнике у СО Шид. Почетка овог скупа је у 12 часова.

У седишту Општинског одбора Српске радикалне странке данас ће у 17 часова бити одржана конференција за штампу на којој ће бити речи о предстојећим изборима као и о митингу који ће се одржати у суботу 16. априла у Сремској Митровици и на којем ће како се очекује говорити председник странке др. Војислав Шешељ.

У овом тренутку у три прихватна центра на подручју шидске општине борави 155 миграната и избеглица које су се ту затекле у моменту затварања граница земаља Европске уније. На Железничкој станици се налази 45 лица, на Принциповцу 53 док се у прихватном центру на мото – хотелу Адашевци налази 57 лица. Бригу о њима води Комесаријат за избеглице као и Уницеф и друге хуманитарне организације. Иначе у првом тренутку затварања граница Хрватске, Словеније и Аустрије у Шиду се налазило око 830 избеглица и миграната.

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање Србије позвао је пре два дана пензионере да се у року од 15 дана јаве за одлазак на бесплатну десетодневну рехабилитацију у једној од 25 бања. Право да се јаве на конкурс имају пензионери из категорије запослених, самосталних делатности и пољопривредника чије су пензије за фебруар 2016. године мање од 23. 463 динара, који немају друга лична примања и нису користили бесплатан боравак о трошку Фонда у последњих пет година. У бесплатну рехабилитацију укључени су трошкови превоза.

Црвени крст Шид у сарадњи са Центром за трансфузију крви из Сремске Митровице ораганизује следеће недеље две акције добровољног давалаштва крви. У четвртак, 21. априла, акција ће бити спроведена у здравственој станици у Ердевику, а у петак, 22. априла, у Дому културе у Адашевцима. Обе акције трајаће од 8 до 11 часова.

Планинарско- смучарско друштво „ЖЕЛЕЗНИЧАР“ Шид, организује одлазак на 39. Планинарски маратон на Фрушкој Гори. Старт је на Поповици, у суботу 23. априла у 9 часова. Сва обавештења о овом маратону можете добити на телефон број 060/711-6-000.

Фудбалери Радничког из Шида претрпели су пораз у 21. колу српске лиге група Војводина. Јуче су у Новим Бановцима поражени од домаћег Омладинца резултатом 2:0.

И Слога из Ердевика доживела је пораз у утакмици 21. кола Новосадско – сремске лиге. Јуче су их у Лаћарку резултатом 1:0 савладали фудбалери домаћег ЛСК-а.

Рукометаши Радничког из Шида састају се сутра у 20. колу Друге лиге група север са екипом хајдука из Чуруга. Утакмица ће се одиграти у спортској хали у Шиду са почетком у 19 часова и 30 минута.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4776655

Ко је на мрежи: 236 гостију и нема пријављених чланова