Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 08.06.2016. среда

Ове године из буџета општине Шид 10 верских заједница и цркава добиће 1,6 милиона динара за своје намене. Сви пројекти за које су одобрена средства морају бити реализовани до краја године. Црква Лазарица, која је у изградњи, једна је од њих.

Ефикаснији и успешнији рад општинског парламента биле су главне теме на састанку председника Скупштине општине Шид, Велимира Ранисављевића, са шефовима одборничких група у СО Шид. На крају састанка учесници су изразили задовољство постигнутим договором који ће у наредном периоду, заједничким деловањем свих одборника омогућити ефикаснији рад на седницама општинског парламента.

Већ 9 година за редом у малом шидском селу, окруженом липовом шумом баш у време кад се опојно шири мирис са овог дрвећа, се одржавају ЛИПЕ БЕРКАСОВА. Манифестација је посвећена песништву а од 2013. и сећању на једну од песникиња овог краја, Дамјанку Чизмић.

У Основној музичкој школи "Филип Вишњић" у Шиду ових дана је почео упис нових полазника ове реномиране музичко – школске установе. Интересовање је велико тако да је ове године палета музичких инструмената проширена за неке од традиционалних музичких инструмената као што су фрула и кавал.

Чистоћа једног града умногоме је условљена, како решавањем система комуналних услуга тако и културом његових становника. Нове металне канте које су израдили ученици, а постављене су у центру Шида, свакако ће допринети тој чистоћи.

На сцени Културно-образовног центра у Шиду одиграна је представа "Пепељуга у земљи чуда" у режији Бранкице Радоњић и извођењу Драмске сцене Српског просвјетног културног друштва "Просвјета" из општине Прњавор у Републици Српској.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4776660

Ко је на мрежи: 243 гостију и нема пријављених чланова