Отворена школица живота

Национална директорка Фондације Новак Ђоковић Јелена Ђоковић отворила је јуче у селу Кукујевци, у општини Шид, адаптирану и опремљену Школицу живота, у којој ће предшколске програме похађати око 50 малишана из тог места...

Национална директорка Фондације Новак Ђоковић Јелена Ђоковић отворила је јуче у селу Кукујевци, у општини Шид, адаптирану и опремљену Школицу живота, у којој ће предшколске програме похађати око 50 малишана из тог места.

Јелена Ђоковић и Предраг Вуковић,Шид

Радови на адаптацији почели су средином априла, а у обнову и опремање је уложено више од 40.000 евра.

Урађене су две учионице величине око 100 квадрата, а део новца је уложен у куповину одговарајућег намештаја, дидактичког материја и књига, како би деца могла уживати у свакодневном боравку.

"Посебно ме радује што је предшколске просторије добило место које је пуно деце и у коме млади родитељи одлучују да живе на селу. Демографски подаци указују да ће и следеће године велики број малишана кренути у наш вртић и да ће овај тренд само расти из године у годину. То је доказ да је Фондација и овога пута пажљиво одабрала место којем је Школица живота најпотребнија", рекла је Јелена Ђоковић.

Председник Општине Шид Предраг Вуковић изразио је захвалност на овом, како је рекао, вредном, великом и значајном поклону најмлађим суграђанима.

Директорка ПУ "Јелица Станивуковић Шиља" Јасминка Варга захвалила се Фондацији Новак Ђоковић на могућности да укључе што већи број млађе деце у вртић у Кукујевцима.

Поред Школице у Кукујевцима, Фондација је отворила и објекте у Љигу, Рашкој, Книћу, Мерошини, Краљеву, Владичином Хану и Лучанима, а ускоро се очекује и девета у Јаловику, саопштено је из фондације.