Сачувајмо културу Шида

У оквиру програма Градови у фокусу, Министарство културе и информисања Републике Србије подржало је пројекат Општине Шид Сачувајмо културу Шида. За реализацију пројекта којим је предвиђено комплетно реновирање сале Културно образовног центра

У оквиру програма Градови у фокусу, Министарство културе и информисања Републике Србије подржало је пројекат Општине Шид Сачувајмо културу Шида. За реализацију пројекта којим је предвиђено комплетно реновирање сале Културно образовног центра одобрена су средства у износу од 19 милиона динара.

Нова сала биоскопа у Шиду

Поред овог, следи и реализација више значајних пројеката у Општини Шид који ће допринети побољшању квалитета живота.

Председник Општине Шид Предраг Вуковић представио је на конференцији за новинаре пројекат под називом Сачувајмо културу Шида. Овај пројекат, који подразумева комплетно реновирање сале Култруно образовног центра, нашао се међу десет најбољих које је подржало Министарство културе и информисања у оквиру програма Градови у фокусу.

Општина Шид у последњих годину дана реализовала је више пројеката него у задњих 30 година. Поред пројекта реконструкције Културног образовног центра, ускоро почиње и реализација других, за Општину Шид, стратешки значајних инфрастуктурних пројеката, за које су средства обезбеђена из републичког или покрајнског буџета.

Пројектом ће бити обухваћене адаптација ОШ "Сремски фронт", индустријска зона око, изградња кружног тока, реконструкција Спортске хале и водовод у Соту.

Сви пројекти биће реализовани захваљујући подршци коју Општини Шид пружа Влада Републике Србије и надлежна министартва.

Реализација пројеката, који ће допринети развоју шидске општине, планирана је у наредних месец дана, а према речима председника Општине Шид, Предрага Вуковића, Шид ће ускоро бити једно велико градилиште.