Уручене шестодецембарске награде

Децембарска награда за 2017. годину додељена је: Станиславу Ступавски из Шида – новинар, писац и спортски радник и Радовану Грчићу из Шида – уметнички руководилац фолклорног ансамбла Српског културно уметничког друштва „Свети Сава“ Шид

У Галерији слика "Сава Шумановић" у Шиду, одржана је Свечана седница Скупштине општине Шид и обележен је 6. Децембар - Дан ослобођења и Дан општине Шид. Традиционално на данашњи дан Општина Шид додељује Децембарску награду.

Уручене шестодецембарске награде

Председник општине Шид Предраг Вуковић уручио је награде добитницима. Децембарска награда за 2017. годину додељена је: Станиславу Ступавски из Шида – новинар, писац и спортски радник и Радовану Грчићу из Шида – уметнички руководилац фолклорног ансамбла Српског културно уметничког друштва „Свети Сава“ Шид.

Добитници Захвалнице општине Шид за 2017. годину су :
Удружење жена "Вишњићево" из Вишњићева, Удружење жена "Моровићанке" Моровић, Живка Комленац, ОШ "Бранко Радичевић" Шид, Одред извиђача "Лазар Бибић" из Шида, Дејан Бобаљ председник МЗ Бикић До и Веселин Вељко Вучковић књижевник из Шида.

Добитници Плакете општине Шид су:
Скупштина АП Војводине, Покрајинска влада, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Управа за капитална улагања АП Војводине, Министарство без портфеља задужено за демографију и популациону политику и USAID.

Свечаној академији поводом дана општине Шид присуствовали су и представници покрајинских и републичких институција и то: Снежана Седлар потпредседница Скупштине АП Војводине, Небојша Дракулић Влада Покрајинска Влада, Саша Стевановић покрајински секретаријат за пољ., вод. и шумарство, Гојко Тркуља помоћник министра без портфеља као и председници сремских опш'тина и Општина Ражањ и Деспотовац.

На крају Свечане академије говорили глумци Аматерског Позоришта "Бранислав Нушић" из Шида. Они су кроз текст Срђана Малешевића о јунаштву свих наших шиђана покушати да дочарају део тог времена. Завршницу академије је увеличао и Гудачки квартет "Crystal Strings" из Београда.