Посета директора Покрајинског завода за заштиту споменика културе

Дана 04. октобра 2018 године, посебну част граду Шиду и Црквеној Општини Шид учинио је својим доласком Господин Зоран Вапа директор Покрајинског завода за заштиту споменика културе

Посета директора Покрајинског завода за заштиту споменика културе

Дана 04. октобра 2018 године, посебну част граду Шиду и Црквеној Општини Шид учинио је својим доласком Господин Зоран Вапа директор Покрајинског завода за заштиту споменика културе. Том приликом Господин Вапа је са старешином св. храма Протојерејем-ставрофором Радомиром Мишић и свештенством Саборног храма обишао радове на храму Св. Оца Николаја, Црквену ризницу у Владичанском двору и Галерију слика Сава Шумановић.

Не кријући велико задовољство које му је пружила духовна и световна културна баштина нашег града, Господин Вапа је подржао наше напоре и обећао помоћ у даљњој реализацији будућих пројеката. Део огромног знања и вишедеценијског искуства које је Господин Вапа у данашњој посети кроз разговор поделио са нама, памтићемо као једну од најдражих успомена.

Лета Господњег 2018 године започети су радови на храму преноса моштију Св. Оца Николаја у Шиду. Залагањем и Благословом Његовог Преосвештенства Господина Василија православног епископа сремског и љубављу и бригом према својој Светој Цркви Господина Игора Мировића Председника Владе А.П. Војводине, обезбеђена су већинска средства за комплетну реконструкцију црквеног торња. Прилозима верника планирани су радови на санацији кровног дела изнад светог олтара (апсида) као и радови на фасади светог Храма.

Овом приликом обраћамо се нашим парохијанима као и свим људима добре воље да својим прилозима помогну обнову светог Храма, како би наша светиња заблистала у Славу Божију и част Светог Оца Николаја. Своје прилоге можете уплатити на ж.р. Црквене Општине Шид 355-1050-453-08