Отворен обновљен спортски терен у Шиду

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез отворио је данас у Шиду комплетно реконструисани отворени терен за рукомет, кошарку и мали фудбал, у оквиру Установе за физичку културу и спортску рекреацију "Партизан“

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез отворио је данас у Шиду комплетно реконструисани отворени терен за рукомет, кошарку и мали фудбал, у оквиру Установе за физичку културу и спортску рекреацију "Партизан“. Батез је овом приликом изјавио да су реконструкцију тог спортског терена заједнички финансирали Покрајински секретаријат за спорт и омладину са четири милиона динара и општина Шид са три милиона динара.

Отворен обновљен спортски терен у Шиду

"Поред санације и опремања тартан подлогом, новим кошевима и головима овог отвореног спортског терена, општина Шид је из сопствених средства финансирала и санацију фискултурне сале, свлачионице и осталих објеката у склопу „Партизана“, казао је ресорни секретар.

Батез је истакао да се овакви пројекти увек лакше реализују у сарадњи више нивоа власти, и навео да је општина Шид санацију спортског терена делегирала као приоритетну потребу за развој спорта.

"Пре неколико месеци ови терени су били скоро неупотребљиви, а данас смо у прилици да на новом терену присуствујемо ревијалној утакмици наших младих фудбалских нада из Шида и уживамо у реализацији заједничког пројекта“, нагласио је Батез.

Према Батезовим речима Покрајински секретаријат за спорт и омладину више од три године у континуитету, преко конкурса за санацију, опремање, изградњу и адаптацију спортске инфраструктуре помаже локалним самоуправама. Он је додао да је за ту намену, с акцентом на школске терене и јавне терене од значаја за војвођанске општине, планирано улагање од 66 милиона динара. Такође, преко Управе за капитална улагања, Покрајинска влада је за седам крупних пројеката у спорту, издвојила више од 460 милиона динара.

Отворен обновљен спортски терен у Шиду

"Већ смо лоцирали осам општина које имају највећу потребу за санацијом и изградњом основне спортске инфраструктуре, а циљ нам је да у свим општинама у Војводини имамо адекватне спортске објекте који ће пружити могућност за бављење спортом деци, клубовима и свим грађанима“, навео је Батез.

Директор шидске спортске установе „Партизан“ Никола Тарајић изразио је задовољство због тога што је након више од три деценије Шид добио терене урађене по врхунским стандардима. Он је навео да је тај терен значајан за развој спорта у Шиду, те да ће поред рекреативаца који ће користити терен, он служити спортским клубовима за тренинге и за утакмице.