Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 26.08.2005. петак

- Ове године у Србији је произведено нешто више од 2 милиона тона пшенице. Према мишљењу надлежних, пшенице ће бити довољно не само дасе подмире домаће потребе већ и да се извезе.

- На основу Уредбе Владе Републике Србије, регистровани пољопривредни произвођачи имају могућност да до 1.септембра, код својих пословнихбанака, затраже кредит за јесењу сетву пшенице. Дванаест хиљада похектару засејане пшенице одобрава се на рок од 6 месеци, са годишњомкаматом од 5% без валутне клаузуле.

- Поводом обележавања годишњице смрти нашег великог сликара Саве шумановића, у уторак, 30.августа ће у галерији која носи његово име,бити отворена изложба „Портрети српских владара у средњем веку“, из збирке Галерије фресака из Београда. Отварање изложбе заказано је за 19часова.

- Радници ЈКП „Стандард“ данас уређују Карађорђеву улицу и блок центар.Радници Јавног стамбеног предузећа настављају радове на прилазу храмуСвете Петке.

- У 3.колу Српске лиге група Војводина, фудбалери „Биг була“ из Бачинацаће сутра, на домаћем терену, угостити екипу „Кикинде“. Утакмица ћепочети у 16,30 часова.- шидски „Раднички“ ће се сутра, у 3.колу Војвођанске лиге југ, састатиса екипом „железничара“ из Инђије. Утакмица на градском стадиону у шидуће почети у 17 часова. Остала два представника шидске општине „Слога“ из Ердевика и „Јединство“ из Моровића, у недељу ће гостовати у Лаћаркуодносно Пећинцима.

- У недељу, 28.августа и у Сремској лиги је на програму 3.коло.„Једнота“ из шида гостује у Новим Карловцима код „Полета“, „Граничар“ изАдашеваца путује у Манђелос где ће за противника имати екипу„Фрушкогорца“, док ће „Хајдук“ из Вишњићева у Белегишу одмерити снагуса „Подунавцем“.

Статистика

Број прегледа чланака
4663768

Ко је на мрежи: 133 гостију и нема пријављених чланова