Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 25.08.2005. четвртак

- „Отпуштања наставног кадра у основним и средњим школама, токомпредстојеће школске године, неће бити, иако се у појединим школамауписало знатно мање ученика због пада наталитета“ – изјавио јерепублички министар просвете Слободан Вуксановић. Ипак, „прекобројних“ наставника има, а шта ће бити са њима, конкретног одговора за сада нема.

- Посланици Скупштине Србије завршили су начелну расправу о изменама Закона о радиодифузији који подразумева и увођење претплате за РТС. Претплата ће се обрачунавати уз рачун за електричну енергију. Такође, предложеним изменама предвиђено је и да се приватизација локалних медијамора довршити до краја 2008.године.- Влада Србије ће 1.септембра почети исплату премија од 5 хиљада динарапо хектару засејане пшенице. Новац ће бити исплаћиван на рачунерегистрованих пољопривредних газдинстава, којих је у Србији тренутно -68.110.

- Данас је почела исплата првог дела пензија за јун. Износ на чеку јеидентичан претходном. Исплата другог дела очекује се око 10.септембра.- Јавно стамбено предузеће данас наставља радове на паркингу око црквеСвете Петке. Посипањем гребаног асфалта биће омогућен лакши прилаз томсакралном објекту.

- Радници ЈКП „Стандард“ уређују данас насеље „Јелица СтанивуковићШиља“. За данас је планирано и уређење раскрсница и кошење траве окоњих, ради боље прегледности.

- У шидском Дому културе вечерас ће Цветин Аничић, глумац и режисераматерског позоришта „Бранислав Нушић“, извести монодраму „Интервју савампиром“. Почетак представе је у 21 час.- Фудбалери „Биг була“ из Бачинаца елиминисани су из даљег куптакмичења на подручју Војводине. Јуче су у Апатину поражени од домаће „Младости“ резултатом 0:2.

Статистика

Број прегледа чланака
4698814

Ко је на мрежи: 50 гостију и нема пријављених чланова