Шид добија стазу здравља

На излетишту Липовача у близини Шида у августу би, како се очекује, требало да почну радови на изградњи стазе здравље. Средства за почетак реализације овог пројекта, у износу од три милиона динара, Општина Шид добила је по конкурсу од Министарства трговине, туризма и телекомуникација...

На излетишту Липовача у близини Шида у августу би, како се очекује, требало да почну радови на изградњи стазе здравље. Средства за почетак реализације овог пројекта, у износу од три милиона динара, Општина Шид добила је по конкурсу од Министарства трговине, туризма и телекомуникација. ...

Шид добија стазу здравља

Липовача, омиљено излетиште Шиђана, у оквиру Националног парка Фрушка гора, ускоро ће бити још привлачније јер ће бити изграђена стаза здравља дуга 3,5 километра.

У плану је да се дуж читаве трасе пешачко бициклистичке стазе, широке 2,2 метра, уради прокопавање, дренажа и постављање ивичњака. Пројекат стазе здравља Туристичка организација Шид урадила је прошле године.

Део средстава, у износу од три милиона динара, за реализацију пројекта Стазе здравља на Липовачи обезбеђен је путем конкурса од Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Радови ће, како је планирано, почети током августа месеца након завршетка гнездења птица. Прва фаза радова предвиђа изградњу и комплетно уређење стазе у дужини од једног километра, уз постављање пратећег мобилијара, клупа за одмор, канти за смеће и табли са обавештењем.