ЖЕЛИМ ДА СЕ ОСЛОБОДИМ најбоља представа фестивала

Најбоља представа Омладинског позоришног фестивала "Свилена маска" у Свилајнцу је "Желим да се ослободим" Културног центра из Шида, награда за најбољу женску улогу припала је Вањи Стевановић из Шида...

"Желим да се ослободим" је најбоља представа Омладинског позоришног фестивала у Свилајнцу

Најбоља представа Омладинског позоришног фестивала "Свилена маска" у Свилајнцу је "Желим да се ослободим" Културног центра из Шида, одлучио је жири младих драмских уметница Бранкица Себастијановић и Марија Стокић. Награда за најбољу женску улогу припала је Вањи Стевановић из Шида, док су награде за најбољу мушку улогу и режију додељене Огњену Богдановићу.

"Желим да се ослободим" Културног центра из Шида

- Успели смо да урадимо нешто немогуће, нешто што нисам ни сањао, али остварило се од уписа факултета, отварање позоришта па и оснивање првог фестивала "Свилена маска" у Свилајнцу у оваквом мрачном времену за културу и уметнике. Успели смо да по први пут прикажемо позоришни маратон у једном малом прелепом градићу на који сам јако поносан, а поготово на људе који су били уз мене. Ово је само почетак, овај дан је одлучио да фестивал мора да живи јер Ви то желите, а ја ћу се потрудите да следеће године надамашим први фест, мада то је је јако тешко - рекао је Младен Миљковић на затварању првог фестивала у Свилајнцу.

Фестивалски маратон од 16 до 21 у једном дану приказано је пет представа из Свилајнца, Шида, Јагодине, Крагујевца и Бањалуке.