Истраживање нафте и гаса у шидској општини

Компанија НИС представила је у Шиду пројекат сеизмичких истраживања на територији шидске општине. Пројекат по називом "3D Моровић" подразумева истраживања нафте и гаса која ће бити обављена током наредних месеци...

Компанија НИС представила је у Шиду пројекат сеизмичких истраживања на територији шидске општине. Пројекат по називом "3D Моровић" подразумева истраживања нафте и гаса која ће бити обављена током наредних месеци.

Истраживање нафте и гаса у шидској општини

Пројекат "3D Моровић", који је комапанија НИС представила у Шиду, подразумева истраживање нафте и гаса које ће започети 1. јула. Планирано је да радови буду обављени на укупној површини од 300 квадратних километара.

За извођење пројектованих сеизмичких радова, који представљају основну методу истраживања нафте и гаса, добијене су потребне дозволе. Власници и корисници парцела чији се поседи налазе на траси радова биће обавештени о истраживањима која неће почињати без њихове сагласности.

Сеизмичка испитивања изводиће сеизмички сервиси на подручју Шида, Беркасова, Илинаца, Вашице, Гибарца, Адашеваца, Бачинаца, Батроваца, Моровића и Вишњићева. Сва штета која настане током истраживања биће надокнађена.

Истраживања нафте и гаса у оквиру овог пројекта на подручју општине Шид трајаће до краја септембра