Уметнички перформанс у Шиду

Са шидског трга културе послата је јасна порука против генетски модификоване хране. Шидска општина је међу оним општинама и градовима у Србији које су усвојиле Декларацију против генетски модификованих организама

На шидском Тргу културе организован је перформанс под називом "Ново доба". Перформанс су осмислили шидски уметници на иницијативу Браниславе Ђачанин. Тема Адама и Еве је употребљена у протесту против генетски модификованих организама.

Уметнички перформанс у Шиду

Уметничким перформансом под називом Ново доба и парче раја, који је изведен на шидском тргу културе, послата је снажна и упечатљива порука и став против генетски модификованих организама и нездравог начина живота у времену климатских промена и поплаве нездраве хране која нас трује. Живописним костимима, фризурама и боди артом публици су ове проблеме дочарали глуми Аматерског позоришта Бранислав Нушић.

Полазна тачка перформанса, у чијој су реализацији учествовали шидски уметници, били су Адам и Ева, симболи раја на земљи, зачетници људског рода који данас, у новом добу, живи нездравим животом.

Комплетан перформанс осмислила је Бранислава Ђачанин уз подршку шидских уметника и глумаца аматерског позоришта а на задовољство публике.

Са шидског трга културе послата је јасна порука против генетски модификоване хране. Шидска општина је међу оним општинама и градовима у Србији које су усвојиле Декларацију против генетски модификованих организама.