Културни програм за мигранте у Адашевцима

Општина Шид, Повереништво за избеглице и Културно образовни центар организовали су у прихватном центру Адашевци културни програм за мигранте којима је овај центар привремени дом док чекају наставак пута...

Општина Шид, Повереништво за избеглице и Културно образовни центар организовали су у прихватном центру Адашевци културни програм за мигранте којима је овај центар привремени дом док чекају наставак пута. У заједничком програму су наступиле су фолклорне групе шидских културно уметничких друштава и мигранти.

Културни програм за мигранте у Адашевцима

У жељи да се мигрантској популацији која борави у Прихватном центру у Адашевцима приближи културно и мултинационалмо богатство и укаже гостопримство, организован је културно забавни програм који је уједно био и начин да се на креативан начин испуни слободно време миграната, од којих неки у овом центру бораве и више од годину дана.

"Мислим да је ово добра идеја и одличан програм, посебно за децу. Волим музику и плес и веома ми се допада", каже Хасим Назари из Авганистана.

У прихватном центру у Адашевцима тренутно борави 670 миграната којима је једини циљ да наставе започети пут према некој од земаља Европске уније. Бригу о њима до тада води Комесаријат за избеглице и миграције.

У склопу приближавања различитих култура и менталитета мигрантске популације и локалног становништва, а у намери да суживот буде квалитетнији, планирано је организовање сличних културних програма и у прихватном центру у Принциповцу.