У Центар Адашевци уложено преко 3 милиона евра

Близу 700 миграната смештено је у прихватном центру Адашевци. Свима је циљ одлазак ка земљама Европске уније. Док чекају да наставе пут, у адашевачком прихватном центру имају обезбеђене све услове...

Делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања коју је предводио државни секретар Ненад Нерић, обишла је Прихватни центар за мигранте Адашевци. Обилазак је уследио након адаптације складишног објеката за потребе кухиње. Адаптација је подржана кроз пројекат "Систем сталне испоруке помоћи мигрантској популацији у Србији".Делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања коју је предводио државни секретар Ненад Нерић, обишла је Прихватни центар за мигранте Адашевци. Обилазак је уследио након адаптације складишног објеката за потребе кухиње. Адаптација је подржана кроз пројекат "Систем сталне испоруке помоћи мигрантској популацији у Србији".

У Центар Адашевци уложено преко 3 милиона евра

Близу 700 миграната смештено је у прихватном центру Адашевци. Свима је циљ одлазак ка земљама Европске уније. Док чекају да наставе пут, у адашевачком прихватном центру имају обезбеђене све услове.

"Чекам да одем за Немачку са породицом. Седам месеци сам овде и желим да идем. Чекам свој ред да пређем границу", каже Нилу Фар из Авганистана.

За потребе кухиње у Адашевцима је адаптиран складишни објекат. Уређење је подржано кроз пројекат "Систем сталне испоруке помоћи мигрантској популацији у Србији ".

"Услови живота су у добром стању, а сада је стављен акценат на побољшање рада у прихватним центрима. Сви стандарди су изградњом складишног простора испоштовани", објашњава Драган Велимировић, координатор Прихватног центра у Адашевцима.

Пројекат адаптације је финансиран од стране Банке за развој Савета Европе. На овај начин држава продужава сарадњу кроз коју је до сада у два гранта као помоћ у побољшању услова уложено преко 3 милиона евра.

Са завршетком овог пројекта који ће побољшати рад и пружање услуга ка мигрантима реализовано је 755.000 евра гранта помоћи.