Почели радови у индустријској зони Шид

Укупна вредност износиће око 33 милиона динара. Друга фаза радова на уређењу канализационе мреже планирана је у септембру, док ће се трећа фаза радити на пролеће...

Прошле недеље почели су радови на изградњи приступног пута за шидску индустријску зону на Коридору 10

Почели радови у индустријској зони Шид

Радове изводи фирма „Катаго” из Руме. Главни инжињер је Војислав Ђапић, а оператер на терену Зоран Мијатовић дао нам је податке о овој саобраћајници, паралелној са путем Шид - Моровић:

- Дужина приступног пута је 800 метара, ширина асфалта биће 6,60 метара, а конструкција пута 70 центиметара - рекао нам је Мијатовић. Председник општине Шид Предраг Вуковић, приликом обиласка радова нагласио је да је у току прва фаза изградње приступне саобраћајнице:

- Укупна вредност износиће око 33 милиона динара. Друга фаза радова на уређењу канализационе мреже планирана је у септембру, док ће се трећа фаза радити на пролеће, када се очекује и завршетак свих инфраструктурних радова у шидској индустријској зони на Коридору 10. Половину неопходних средства за изградњу индустријске зоне обезбедила је Управа за капитална улагања АПВ, а другу половину Општина Шид.

Половину новца за изградњу индустријске зоне обезбедила је Управа за капитална улагања АПВ, а другу половину Општина Шид

Индустријска зона се налази у катастарској општини Адашевци. Посетили смо Живана Илића и његовог сина Дејана, аутомеханичаре из Адашеваца, с намером да сазнамо како гледају на овај подухват локалне самоправе.

- Ми смо срећни што смо као село на тако добром положају, уз аутопут који пролази кроз наш атар. Сматрамо да су радови на Коридору 10 у индустријској зони значајни не само за Шид већ и за околину. Такав положај одавно је требало искористити, зато све похвале Влади АПВ али и локалној самоуправи што улажу напоре да се покрене привреда у овој области. У индустријску зону сви гледају, а највише млади људи као на покретач бољег живота, а с тим у вези и на поправљање наталитета у шидској општини - закључили су Илићи.

Д. Савичин