Родитељи негодују због миграната у школама

На састанку, који су представници Школске управе Нови Сад одржали са активом директора и тимовима шидских основних и средњих школа, потврђено је да ће у школске клупе, ускоро, заједно са шидским ђацима, сести више од стотину деце миграната...

Због укључење деце миграната у школски систем све су гласнија негодовања родитеља који не желе да њихова деца заједно са мигрантима проводе школске дане. Представници Школске управе Нови Сад одржали су данас у Шиду састанак са активом директора и тимовима шидских основних и средњих школа, на тему поласка деце миграната у школу.

Родитељи негодују због миграната у школама,Шид

На састанку, који су представници Школске управе Нови Сад одржали са активом директора и тимовима шидских основних и средњих школа, потврђено је да ће у школске клупе, ускоро, заједно са шидским ђацима, сести више од стотину деце миграната.

У издвојена одељења Основне школе "Сремски фронт" у Соту и Моловину кренуће шеснаесторо деце од 1. до 4. разреда, из прихватног центра Принциповац, а старији основци, њих петнаест, док траје реконструкција матичне школе, ићи ће са својим вршњацима у Гимназију.

У основним школама у Адашевцима и Моровићу, те у подручним одељењима, биће уписано по четрдесеторо деце миграната из прихватног центра Адашевци.

Наставници који треба да предају деци мигрантима, кажу да неспремни улазе у овој процес, те да трпе одређене притиске.

Родитељи ђака са подручја шидске општине отворено негодују због укључења деце миграната у школски систем. Током састанка окупили су се у парку у центру града.

Ситуација прети да ескалира јер родитељи деце најављују да ће уколико мигранти седну у школске клупе бити спремни да испишу децу из школе.