Све мање становника у Ердевику

Ердевик, највеће од 18 села шидске општине, за последњих пар година, остало је без око 800 становника. У потрази за послом одлазе не само млади већ и читаве породице, које најчешће у иностранству траже бољи живот

Ердевик, највеће од 18 села шидске општине, за последњих пар година, остало је без око 800 становника. У потрази за послом одлазе не само млади већ и читаве породице, које најчешће у иностранству траже бољи живот.

Све мање становника у Ердевику

Некада се овде лепо живело од пољопривреде, а ни радничким породицама није било лоше. Доста се улагало, али иоле значајнији посао урађен је пре више година када су асфалтирани сви локални и регионални путни правци који пролазе кроз Ердевик укључујући ту све улице, у укупној дужини 14-15 километара.

Трећа је година како није успео референдум за наставак самодоприноса, село је остало без изворних прихода те се ради у складу са могућностима. Прошле године је урађен део посла на реновирању Дома културе, а делимично су уређени и атарски путеви. Редовно, МЗ помаже у организовању једне од највећих манифестација у шидској општини – традиционалне Куленијаде.

Планова има доста за ову годину

Ердевик, надалеко познат по винима, гастрономији, језерима, мултикултуралности, укратко – богатим природним и културним наслеђем, као да се помало успавао у својој шароликости. Наднео се над њега велики знак питања – како га разбудити?