Културно образовни центар у Шиду добио нову салу

Захваљујући конкурсу Министарства културе и информисања „Градови у фокусу“, Културно образовни центар у Шиду добио је нову мултифункционалну салу у којој ће се одржавати позоришне представе, филмске пројекције, изложбе, коцерти, књижевне вечери и други програми из области културе

Захваљујући конкурсу Министарства културе и информисања „Градови у фокусу“, Културно-образовни центар у Шиду добио је нову мултифункционалну салу у којој ће се одржавати позоришне представе, филмске пројекције, изложбе, коцерти, књижевне вечери и други програми из области културе, саопштили су данас из министарства.

Културно - образовни центар у Шиду добио нову салу

По оцени помоћнице министра за културно наслеђе Данијеле Ванушић, отварање адаптиране сале је од изузетног значаја за децентрализацију културног живота, која спада у стратешка опредељења Владе Републике Србије и Министарства културе и информисања.

Конкурс „Градови у фокусу“ представља меру културне политике чији је циљ да подстакне локалне самоуправе да реализују пројекте који ће допринети разноврснијој културној понуди, а самим тим и равномерној доступности културних садржаја свим грађанима Србије.

"Став Министарства културе и информисања је прецизан и недвосмислен - култура и културни садржаји, поготово они високог квалитета, нису и не смеју да буду привилегија само великих културних центара“, наводи Ванушић.

Она сматра да је реализација пројекта „Сачувајмо културу Шида“ пример доброг улагања у културу и може да постане образац за остале општине и градове.

Тај пројекат је на конкурсу „Градови у фокусу 2017“ добио 19 милиона динара.