Министарство ће помоћи реконструкцији спортске хале у Шиду

Током посете ресорног министра Вање Удовичића представници општине су разговарали о могућем уређењу и реконструкцији спортске хале

Министарство ће помоћи реконструкцији спортске хале у Шиду

Опрема за 4 колективна спорта и за фискултурне сале у Општини Шид део је онога што ће Министарство омладине и спорта учинити за Општину Шид. Током данашње посете ресорног министра Вање Удовичића представници општине су разговарали о могућем уређењу и реконструкцији спортске хале. Тим поводом уследиће кораци ка решавању питања једног од најзначајнијих објеката у општини.

Прво је уследио обилазак општине где је уприличен састанак на којем су изнети правци деловања у развоју спорта као и проблеми са којима се општина суочава. Након тога министар је обишао објекат Спортске Хале и присуствовао тренингу једног од спортских колектива који има потенцијала у омладинским селекцијама.

"Стварање услова како за спортске клубове тако и за школски спорт део је оног што се чини на подручју општине Шид током године. Они који користе спортску халу за припремне тренинге надају се скорим улагањима у систем грејања", каже Предраг Вуковић председник Општине

Милош Милошевић члан Општинског већа и тренер Рукометног клуба Раднички Шид истиче да ће постојећи план за уређење и реконструкцију хале морати да се доради како би се у наредном периоду у сарадњи са Министрарством створили услови за реализацију посла.

Циљ је да се хала користи и за намене које се тичу шире друштвене заједнице истакао је министар Удовичић.

Током посете сагледани су и проблеми са којима се суочавају сеоски клубови као што је ФК Сремац у Беркасову где постоји потенцијал а недостаје уређена травната подлога. То ће бити у наредном периоду један од планова који ће заједничким снагама покушати да реше локална самоуправа и министарство спорта речено је током обиласка.