Већина деце избеглица кренула у школу

Око 90 одсто деце избеглица из колективних центара Принциповац и Адашевци у општини Шид, који су били планирани да се укључе у наставу у српским школама, почело је да похађа наставу, речено је данас у Министарству просвете

Око 90 одсто деце избеглица из колективних центара Принциповац и Адашевци у општини Шид, који су били планирани да се укључе у наставу у српским школама, почело је да похађа наставу, речено је данас у Министарству просвете.

Већина деце избеглица кренула у школу

У четири школе у општини Шид, министарство је очекивало укључење у наставу 101 ученика из та два колективна центра, а закључно са 19. септембром наставу је почео да похађа 91 ученик.

Министарство је навело да је 18. септембра наставу почело да похађа 33 деце у основним школама "Бранко Радичевић" и "Сремски фронт" у Шиду, а дан касније 58 дечака и девојчица село је у клупе основних школа "Филип Вишњић" у Моровићу и "Вук Караџић" у Адашевцима.

Мештани Шида протестовали су последњих неколико дана због тога што деца миграната од ове школске године треба да иду у исте основне школе са њиховом децом.

Поједине политичке странке и невладине организације оштро су осудиле те протесте и позвали надлежне да обезбеде спровођење Устава и закона и зауставе расизам у Шиду.