Реновирана бина Културно образовног центра

Када сви радови буду комплетни, Општина Шид ће, свакако, имати једну од најлепших позорница у Војводини, чија ће намена бити универзалног карактера, јер ће задовољавати потребе, како позоришта, тако и биоскопа

Председник Општине Шид Предраг Вуковић данас је посетио Културно образовни центар и том приликом обишао салу у којој је реновирана бина. У наредном периоду уследиће и радови на уређењу комплетне сале како би се омогућили бољи стандарди приликом извођења представа, али и емитовања биоскопских пројекција.

Бина Културно образовни центар Шид

Током обиласка КОЦ-а председника општине Шид Предрага Вуковића са сарадницима, било је речи о недавним улагањима у реконструкцију позоришне бине. Подсетимо, тренутно је завршена прва фаза радова, за коју је Управа за капитална улагања издвојила 5.500.000 динара.

Стара бина је била трошна и незахвална за рад. Садашња бина има сасвим другачији изглед и прилагођена је у потпуности потребама глумаца, што и оправдава досадашња улагања.

Циљ ове реконструкције је, пре свега, улагање у срећу и задовољство омладине која ради на "даскама које живот значе", али и подршка у даљем раду организатора свих догађаја који су у будућем плану Културно образовног центра. Ипак, ово је само почетак улагања у културу Општине Шид, те тако од надлежних сазнајемо и планове за наредни период.

Када сви радови буду комплетни, Општина Шид ће, свакако, имати једну од најлепших позорница у Војводини, чија ће намена бити универзалног карактера, јер ће задовољавати потребе, како позоришта, тако и биоскопа. Овакво улагање у културу је од изузетног значаја, јер подстиче младе да што више посећују оваква места и културне догађаје.