Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 17. јун 2016. петак

  • Аутор Коперникус РТВ Шид
  • Категорија: Последње

Изложбе слика Саве Шумановића које су одржане у Новом Саду и Шиду у оквиру месеца франкофоније и 120. годишњице рођења славног уметника, биле су прилика да љубитељи ликовне уметности виде и сазнају нове детаље о последњем боравку Саве Шуамновића у Паризу.

Удружење за помоћ родитељима деце са сметњама у развоју "Отворено срце" у Шиду, организовало радионицу на тему "ПОЗИТИВНОГ МИШЉЕЊА" у сали Народне библиотеке "Симеон Пишчевић". Радионица је била отвореног типа за све оне који у свом животу желе нешто да мењају на боље.

Опширније...

Инфо 08.06.2016. среда

  • Аутор Коперникус РТВ Шид
  • Категорија: Последње

Ове године из буџета општине Шид 10 верских заједница и цркава добиће 1,6 милиона динара за своје намене. Сви пројекти за које су одобрена средства морају бити реализовани до краја године. Црква Лазарица, која је у изградњи, једна је од њих.

Ефикаснији и успешнији рад општинског парламента биле су главне теме на састанку председника Скупштине општине Шид, Велимира Ранисављевића, са шефовима одборничких група у СО Шид. На крају састанка учесници су изразили задовољство постигнутим договором који ће у наредном периоду, заједничким деловањем свих одборника омогућити ефикаснији рад на седницама општинског парламента.

Опширније...

Инфо 02.06.2016. четвртак

  • Аутор Коперникус РТВ Шид
  • Категорија: Последње

У Шиду се по трећи пут одржава музичко- едукативни фестивал Еуфонија у организацији Основне музичке школе "Филип Вишњић" а под покровитељством Скупштине општине Шид. Фестивал траје више дана у којима се смењују концерти младих неафирмисаних музичара и стручњака из области музике и стручна предавања, с циљем да се обогати културни живот грађана Шида. Овогодишњи фестивал завршава концертом Ансамбла Сербоплов на летњој бини Културно-образовног Центра, у суботу,11. јуна, са почетком у 19 часова.

Опширније...

Инфо 15.04.2016. петак

  • Аутор Радио Шид
  • Категорија: Последње

РИК ће најкасније 13. априла у поноћ утврдити и објавити збирну изборну листу у "Службеном гласнику. Страни посматрачи који желе да прате изборе могу да поднесу захтев до 13. априла, а домаћи до 18. априла. Што се тиче локалних избора, Општинска изборна комисија у Шиду прогласила седам изборних листа које ће се наћи на гласачком листићу у недељу 24. априла.

Мошти Свете мајке Ангелине Бранковић, српске светитељке и градитељке многих цркава и манастира на Фрушкој Гори, стигле у среду у манастир Светих Архангела у Привиној Глави где ће боравити до 9. априла када крећу у манастир Свете Петке у Беркасово. Мошти ове српске светитељке стижу у Шиду у понедељак 11. априла у 15 часова у храм Светог оца Николаја у Шиду.

Опширније...

Инфо 14.04.2016. четвртак

  • Аутор Радио Шид
  • Категорија: Последње

Републичка изборна комисија синоћ је прогласила збирну изборну листу на којој је укупно проглашено 20 листа. Председник РИК-а Дејан Ђурђевић рекао је да је поднето 30 изборних листа, да су три листе повукле кандидатуру - (Јединствена руска странка, изборна листа Ниједан од понуђених одговора и Ромска листа), а да је шест одбио РИК. Он је истакао да на ових 20 листа има 3. 270 кандидата за народне посланике. РИК је донео и решење по коме ће се за гласање на изборима за народне посланике скупштине расписаним за 24. април штампати 6.771497 гласачких листића.

Опширније...

Инфо 13.04.2016. среда

  • Аутор Радио Шид
  • Категорија: Последње

У присуству неколико хиљада грађана, преживелих бораца Народноослободилачког рата, бројних делегација и удружења, јуче је на Спомен обележју Сремски фронт код Адашеваца свечано обележана 71. годишњица пробоја Сремског фронта. Након што су бројне делегације положиле венце и цвеће у Сабиралишту где су исписана имена бригада и дивизија које су учествовале у једној од највећих ратних операција на просторима бивше Југославије, присутним учесницима прославе су се обратили: Никола Васић председник општине Шид, Душан Чукић председник Председништва СУБНОР-а Србије и министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Опширније...

Инфо 12.04.2016. уторак

  • Аутор Радио Шид
  • Категорија: Последње

Данас је на Спомен облежју свечано обележана 71. годишњица пробоја Сремског фронта, једне од највећих битака у току Другог светског рата на просторима бивше Југославије.

Јуче су уз присуство бројних верника и грађана Шида мошти Свете мајке Ангелине Крушедолске дочекане у Шиду. Велика поворка коју је предводио епископ сремски Василије кретала се улицом цара Лазара, а потом су мошти ове светитељке пренете у храм Светог оца Николаја где ће почивати до понедељка 18. априла.

Опширније...

Инфо 11.04.2016. понедељак

  • Аутор Радио Шид
  • Категорија: Последње

Сутра ће се на Спомен обележју Сремски фронт одржати свечаност поводом обележавања 71. годишњице Пробоја Сремског фронта. Тим поводом биће обезбеђен аутобуски превоз за све оне учеснике који желе присуствовати овој свечности. Општински одбор СУБНОР-а Шид на седници која је одржана јуче позвао је грађане и поштоваоце Народноослободилачке борбе да присуствују овом догађају. Аутобуси полазе испред Културно – образовног центра у Шиду у 8, 9 и 10 часова.

Опширније...

Статистика

Број прегледа чланака
4793882

Ко је на мрежи: 28 гостију и нема пријављених чланова