Menu
RSS

Шидски портал™је интернет портал града Шида и општине, намењен је шиђанима (онима који су то некада били или који се тако осећају), користи за прикупљање и размену информација, текстова и догађаја на локално-глобалној мрежи „Интернету“, служи на корист шиђанима као својеврсна архива.

A+ A A-

Панонски бисери

Пета уметничка колонија "Панонски бисери"

Петроварадинска Тврђава – Нови сад 08.10.2011


08.10.11.год.на простору Петроварадинске тврђаве, одржана је пета по реду уметничка колонија под називом "Панонски бисери" у организацији Савеза књижевника у отаџбини и расејању. Међу присутним гостима из Србије били су присутни и песници из иностранства.Уметници разних профила показали су свој рад и своје стваралаштво. Наши представници су прситупили савезу и формиран је огранак књижевиника СКОР-а са седиштем у Шиду.

Веселин Вељко Вучковић,Ђурица Еделински и Дарко Колар

Песници Књижевног клуба "Благоје Јастребић" су поред своје поезије представили културу свог града и његове околине : Веселин Вељко Вучковић,Ђурица Еделински и Дарко Колар. Савез ће бити укључен у организацуји “Јастребићевих Книжевних сусрета“ следеће године. За представника савеза именован је Ђурица Еделински.

 

Статистика

Број прегледа чланака
1109982