Menu
RSS
A+ A A-

ЗАПОЧЕТА ИЗГРАДЊА ВРТИЋА У ШИДУ

12-09-2022 sid.rs

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић и председник Општине Шид, Зоран Семеновић свечано су означили почетак радова на изградњи вртића.

Гас стигао у шидску општину

09-03-2022 Dnevnik.rs

Председник општине Шид Зоран Семеновић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Бранислав Недимовић и генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић свечаним пресецањем врпце пустили су за викенд у рад дистрибутивну гасну мрежу у главној мерно-регулаторној станици у Шиду.

Општина Шид и 18 насељених места добило …

18-01-2022 Општина Шид

У Шиду и 18 насељених места имплементирано је 3.419 светиљки са 113 савремених система за укључивање и искључивање. Уговор са приватним партнером потписан је на 13 година током кога ће општина остварити директну финансијску уштеду од најмање 354.121,39 ЕУР и неће доћи до увећања досадашњих трошкова, а општина нема кредитно...

ЦИКЛО-КРОС ТРКА -ШЕСТОДЕЦЕМБАРСКИ CX- ПО…

03-12-2021 Бициклистички клуб „Једнота“

У недељу, 5. децембра Шид ће бити домаћин најбољим бициклистима Србије, који ће у оквиру Зимског циклуса цикло-крос такмичења ( „CX ЛИГА“) учествовати на трци „Шестодецембарски CX“ који се организује у част 77 година од ослобођења овог сремског града“.

Песма КАД ОДЕШ Срђана Малешевића освојил…

21-11-2021 РТВ

Песма "Кад одеш" Срђана Малешевића освојила је "Ленкин прстен", награду за најбољу љубавну песму на српском језику коју додељује Дом културе у Србобрану.

Илија сам против свих

19-05-2021 Милена Марјановић

Доследност Крсте Хегедушића у сумњи према времешном паору, напрасно посталом сликару, све указује, проистекла је из једне бочне, личне приче. Је ли то могла бити освета угледног академика угледном историчару уметности, Босиљевом сину Димитрију Мићи Башичевићу, директору Галерије примитивне уметности у Загребу, након што је одбио да му пише текст...

Највећа енигма нашег модерног сликарства

19-05-2021 Милена Марјановић

Називају га наивним сликарем, аутсајдер уметником, представником маргиналне уметности, арт-брут уметником. Његово дело и данас представља загонетку, зато што је толико другачије аутентично од свега осталог, да га свако сврставање на једну од линија савремене уметности, непотпуно одређује. Акценат изложбе о којој је овде реч, није само на аутентичности сликарства...

У селу Илинци градиће се нова амбуланта

18-04-2021 СРЕМСКА ТЕЛЕВИЗИЈА

На иницијативу Општине Шид, у селу Илинци, планирана је изградња нове амбуланте. У току наредне недеље треба да буде донесена одлука ко ће изводити те радове, а већ средином маја ће бити започета изградња.

Помоћ за Лазара: Хуманитарна акција најм…

14-04-2021 СРЕМСКА ТЕЛЕВИЗИЈА

Лазар Арсенић из Шида дечак је који болује од аутизма. За његово лечење потребно је 15.000 евра, како би могао да говори. Хуманитарни акцијама Шиђани показују велико срце и добру вољу, а свој допринос даће и најмлађи Шиђани, преноси Сремска телевизија.

Одржан свечани скуп поводом 76. годишњиц…

14-04-2021 Dnevnik.rs

У Спомен-комплексу у Адашевцима код Шида, обележена је 76. годишњица пробоја Сремског фронта Скупу су, поред представника Владе и Војске Србије, присуствовали преживели учесници ове велике битке, дипломатски представници, представници Општине Шид, удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и грађани који су положили венце и цвеће на спомен-обележја.

ЗАКЉУЧАК О ИЗГРАДЊИ МОНУМЕНТАЛНОГ СПОМЕН…

14-02-2021 Општинска управа Шид

На иницијативу председника општине Шид, Зорана Семеновића, а уз подршку Културно образовног центра Шид, на састанку одржаном дана 11. фебруара 2021. године, донет је закључак о изградњи монументалног споменика Сави Шумановићу који ће бити изграђен до краја године а уз помоћ и подршку шире јавности. За координатора пројекта делегиран је...

Шта ће бити са Галеријом САВА ШУМАНОВИЋ

11-02-2021 Сремскомитровачки портал

Галерија слика “Сава Шумановић” у Шиду, једна је од најзначајнијих музејских установа у Србији, која је настала 1952. године на основу даровног уговора, којим је сликарева мајка Персида, поклонила Општини Шид 417 слика, родну кућу и шест јутара винограда.

ПОЧЕЛА МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У ОПШТИНИ ШИД

21-01-2021 Општина Шид

Данас је у шидској општини почела масовна имунизација грађана против коронавируса. Председник општине Шид Зоран Семеновић обишао је пункт за вакцинацију који се налази у Дому здравља Шид.

Музеј ИЛИЈАНУМ претворен у пункт за имун…

20-01-2021 Бета

Музеј наивне уметности „Илијанум“ у Шиду и легат светски признатог сликара Илије Башичевића Босиља одређен је као простор за вакцинацију мештана против короне одлуком Штаба за ванредне ситуације у тој општини, што су стручњаци из области историје уметности оценили као „крајње непримерену и неразумну одлуку“.

Замењен километар цевовода у Шиду

04-01-2021 Сремске новине

Радници ЈКП Водовод заменили су стари и дотрајали цевовод новим полиетиленским цевима већег пречника у дужини од једног километра, од места Извориште према насељеном месту Батровци.

ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ ШИД

07-12-2020 Шидски портал

Председник општине Шид Зоран Семеновић и председник СО Шид Тихомир Стаменковић, заједно са представницима СУБНОР-а, положили су венце на спомен-обележје на градском гробљу у Шиду и на спомен плочу на згради КОЦ-а и одали почаст палим борцима Народноослободилачког рата.

Дом здравља у Шиду добио нови рендген

01-12-2020 СРЕМСКА ТЕЛЕВИЗИЈА

Након 35 година Дом здравља у Шиду добио је нове рендген и ултразвук апарате које су у рад пустили председник општине Шид Зоран Семеновић и дирекрор Дома здравља Крсто Куреш, преноси Сремска телевизија.

У Шиду укупно 130 заражених

26-11-2020 Сремска телевизија

Према подацима Завода за јавно здравље Сремска Митровица у задња 24 часа регистроване су нове 24 особе позитивне на ковид-19. Тренутно је 130 активних случајева у општини Шид, а од почетка памдемије оболео је 217 грађана.

Општина Шид прогласила ванредну ситуациј…

19-11-2020 Dnevnik.rs

Општина Шид прогласила је ванредну ситуацију на целој својој територији због погоршања епидемиолошке ситуације услед ширења вируса ковид-19.

Шумица за пчеле уместо дивље депоније у …

30-10-2020 Dnevnik.rs

Пројекат „Смело- Активне Заједнице”, Удружења грађана „Фрушкаћ” показао је одржив модел за трајно решавање проблема малих дивљих депонија. Активисти и волонтери нису само уклонили дивљу депонију у Ердевику, општина Шид, на путу ка језеру Мохарач. Посадили су медоносно биље, поставили контејнер који се редовно празни и годину дана од почетка акције...

Моловин добио водовод

01-10-2020 Dnevnik.rs

Изградњом водовода у шидском насељу Моловин, који је данас пустио у рад покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, коначно су сва места на територији Шида добила одговарајуће водоснабдевање. Секретар Радојевић је подсетио да су почетком априла ове године Секретаријат за пољопривреду и Општина Шид потписали уговор о...

XXIII Сремска кобасицијада и свињокољ

05-02-2020 Туристичка организација Шид

Дани добре гастрономије стижу у наш град. XXIII Сремски свињокољ и кобасицијада одржаће се 08. и 09. фебруара са почетком у 11 часова Манифестацију прати занимљив културно-забавни програм као и продајна изложба сухомеснатих производа - кобасице, шунке, кулена,сланине и осталих домаћих производа. Програм манифестације почиње у 11 часова дочеком гостију и...

Позориште БРАНИСЛАВ НУШИЋ из Шида освоји…

12-12-2019 Дневник

Позориште „Бранислав Нушић” из Шида у минулих годину дана освојило је 15 награда и сврстано је у најбоља аматерска друштва у Србији. Режисер и организатор Цветин Аничић потврђује да је сезона била богата, а да су представе „Бал вампира” и „Нећу да ћутим” привукле велику пажњу медија, стручњака и публике. -...

Покрајинска секретарка најавила обнову к…

01-12-2019 РТВ

О стању у области културе, раду културних институција, као и о другој актуелној проблематици на локалном нивоу са представницима Опстине Шид разговарала је данас покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

Мигранти у Шиду премештени у друге прихв…

23-11-2019 РТВ

У Шиду је спроведена акција измештања миграната. Како је и најављено мигранти који нису званично у систему, смештени у Прихватне центре.У Општини су евидентирани и дислоцирани ван Шида. Највећи део њих се налазио на простору Графосрема. У пратњи надлежних служби илегални мигранти су измештени ка другим прихватним центрима.

Завршава се водовод у Љуби

06-11-2019 Дневник

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вуком Радојевићем, обишао је завршне радове на изградњи водоводне мреже у Љуби, још једном селу у општини Шид у коме је, у последње три године, заједничким улагањем Покрајинске владе и Општине Шид, решен проблем водоснабдевања. За...

11. САЈАМ СТВАРАЛАШТВА СЕОСКИХ ЖЕНА У ВО…

24-09-2019 Шидски портал

Поводом обележавања 15. октобра – Међународног дана сеоских жена, у суботу 28. септембра у Шиду, одржаће се једанаести по реду САЈАМ СТВАРАЛАШТВА СЕОСКИХ ЖЕНА У ВОЈВОДИНИ. Традиционално, манифестацију организује Завод за равноправност полова уз подршку Општине Шид.

Иван Младеновић осваја пут од Шида до Хи…

16-08-2019 Вечерње новости

Иван Младеновић у суботу пешке креће на пут дуг 1.060 километара до Хиландара, промовишући хуманитарни смс број 7175 КОРАК по корак, из дана у дан, "освајаће" Иван Младеновић (48) пут од Шида до Хиландара. Пешачење до Свете Горе, дуго 1.060 километара, посветиће најхрабријим малишанима Србије - деци која се лече на...

Почела градња водоводне мреже у Љуби

11-08-2019 РТВ

Капитални пројекат изградње водоводне мреже у Љуби је отпочео. У току су радови тешком механизацијом за поставку водоторња код фудбалског игралишта. Радове заједничким средствима реализује Општина Шид и покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Посао који ће се спроводити, како план предвиђа, око 80 радних дана радиће се паралелно са...

Отворен обновљен спортски терен у Шиду

04-07-2019 РТВ

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез отворио је данас у Шиду комплетно реконструисани отворени терен за рукомет, кошарку и мали фудбал, у оквиру Установе за физичку културу и спортску рекреацију "Партизан“. Батез је овом приликом изјавио да су реконструкцију тог спортског терена заједнички финансирали Покрајински секретаријат за спорт...

Покретни мамограф у Шиду омогућиће беспл…

18-06-2019 РТВ

Општина Шид ће бити прва у Војводини у коју ће стићи покретни мамограф и прегледи за све жене ће бити бесплатни. А колико су битне превентивне контроле, о томе је било речи на предавањима одржаним у Адашевцима и Вишњићеву. Женама у Вишњићеву одржано је предавање на тему значај превентивних прегледа. Само...

Кулен Предрага Лемајића из Шида путује п…

18-06-2019 Дневник

Већ три године заредом Предраг Лемајић је апсолутни победник Куленијаде у Ердевику, а како је то могуће у тако јакој конкуренцији, запитали су се многи Посетили смо зато ових дана Лемајиће у Шиду, где у породичној кући имају зид на који су закачили више десетина медаља са бројних смотри широм Срема...

Усвојен план за обилазницу око Шида

05-06-2019 Дневник

Одборници Скупштине општине Шид усвојили су на недавном заседању одлуку о плану детаљне регулације обилазног пута око насеља Шид у катастарским општинама Шид, Беркасово и Вашица Реч је о капиталној инвестицији, важној за Шид, коју ће финансирати држава. Шиђани и сви путници у транзиту који ће ићи овом обилазницом имаће скраћен...

XX Сремска куленијада

31-05-2019 Шидски портал

Tрадиционално 1.јуна 2019. године у Ердевику, надомак Шида, одржаће се јубиларна двадесета по реду „Сремска куленијада“ Основна идеја је промоција најквалитетнијег производа од свињског меса-кулена. Током ове гастрономске манифестације одржава се такмичење у традиционалној производњи кулена, излажу се разни производи и одржава се културно-уметнички програм као и наградне игре за посетиоце. Прошле...

74. ГОДИШЊИЦА ОД ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

12-04-2019 Шидски портал

На Спомен комплексу у Адашевцима обележена је 74. годишњица пробоја Сремског фронта који је означио крај Другог светског рата на територији Републике Србије. Државну церемонију предводио је државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић.

Шидско позориште БРАНИСЛАВ НУШИЋ награђе…

28-02-2019 Дневник

Аматерско позориште „Бранислав Нушић” из Шида добило је минулог викенда награду на Глумачким свечаностима „Миливојев штап и шешир” у Пожаревцу за извођење представе „Бал вампира”. Како је речено у образложењу жирија, „у жељи да се не огреши ни о једног члана многобројног ансамбла, награда за сликовито приказани лик додељује се редитељу...

Предавања ТИЈАНА КЛИК И УКРАДЕНА БЕЗБЕД…

25-02-2019 Зорана Буха

Данас је нашу Основну школу "Сава Шумановић" посетио Игор Јурић испред Фондације Тијана Јурић како би одржао два предавања "Тијана клик" и "Украдена безбедност" за ученике од петог до осмог разреда, њихове родитеље и наставнике. Имали смо прилику да се упознамо са примерима злоупотребе деце путем интернета, опасностима на друштвеним мрежама...

24. СРЕМСКА ВИНИЈАДА

19-02-2019 Дневник

По 24. пут у Беркасову је организована Сремска међународна винијада, у организацији Месне заједнице, Општине Шид и Туристичке организације Манифестацију којом се подржава виноградарство и винарство овог краја, посетио је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић. - Велики је значај Сремске винијаде, јер промовише наша вина и винограде. То...

Министарство ће помоћи реконструкцији сп…

13-02-2019 РТВ

Опрема за 4 колективна спорта и за фискултурне сале у Општини Шид део је онога што ће Министарство омладине и спорта учинити за Општину Шид. Током данашње посете ресорног министра Вање Удовичића представници општине су разговарали о могућем уређењу и реконструкцији спортске хале. Тим поводом уследиће кораци ка решавању питања...

22. Сремска свињокоља и кобасицијада

21-01-2019 Сремска кобасицијада

Традиционална манифестација, ове године 22. по реду, “Сремска свињокоља и кобасицијада”, биће одржана 9. и 10. фебруара у Шиду. Као и сваке године, првог дана, на платоу испред спортске хале, учесници ће се такмичити у брзој обради меса, једењу кобасица и прављењу кобасица, док ће другог дана, у Словачком дому...

УРУЧЕНА ПОКРАЈИНСКА ПРИЗНАЊА НАЈДАРОВИТИ…

18-12-2018 Шидски портал

У холу Покрајинске владе у Новом Саду ученицима основних, средњих и музичких школа додељена су признања "Таленти 2018". Међу добитницима овог престижног признања су и Александар Славујевић, ученик другог разреда Основне музичке школе „Филип Вишњић“у Шиду, одсек хармоника, и његова наставница Јелена Мартиновић. Традиционална покрајинска награда додељује се за постигнута прва места...

У Шиду уручена Шестодецембарска награда

08-12-2018 Дневник

Дан ослобођења општине Шид, 6. децембар, обележен је свечаном седницом Скупштине општине у сали Културно-образовног центра. Бројним званицама и гостима приказан је документарни филм о раду шидске локалне самоуправе у минулих годину дана. Показане су инвестиције у реновирање сале и бине КОЦ-а, опремање индустријске зоне на Коридору 10 КО Адашевци о...

Водовод у Привиној Глави и Бикић Долу

07-12-2018 РТВ

Званичном отварању водвода у насељеним местима шидске општине, Бикић До и Привина Глава, данас су присуствовали покрајински секретар за пољопривреду водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, председник општине Шид, Предраг Вуковић, и заменик председника Зоран Семеновић. Док су радове на изградњи водоводне мреже финасирали управо покрајински секретаријат за пољопривреду и општина...

Целодневни боравак за предшколску децу у…

21-11-2018 РТВ

У објекту предшколске установе "Јелица Станивуковић Шиља" у Кукујевцима, почео је да ради целодневни боравак. Реч је о мешовитој групи вртића за децу узраста од две до шест година. Целодневни боравак по први пут у сеоској средини је организован од седамдесетих година прошлог века. Пре свега, општина Шид се одлучила на...

Шиђани се задужују за капиталне пројекте

10-10-2018 Дневник

Одборничка већина у Скупштини општине Шид на недавном заседању прихватила је предлог да се ова сремска општина кредитно задужи. Руководилац оделења за финансије Општине Шид Јадранка Недић у свом образложењу одборницима истакла је кредитно задужење као шансу за реализацију пет капиталних пројеката, са износом од 72 милиона динара. Одборници су на...

Посета директора Покрајинског завода за …

05-10-2018 Свештеник Зоран Угрешић

Дана 04. октобра 2018 године, посебну част граду Шиду и Црквеној Општини Шид учинио је својим доласком Господин Зоран Вапа директор Покрајинског завода за заштиту споменика културе. Том приликом Господин Вапа је са старешином св. храма Протојерејем-ставрофором Радомиром Мишић и свештенством Саборног храма обишао радове на храму Св. Оца Николаја...

Иван бициклом на путу од Шида ка Кини ду…

24-08-2018 Спортски журнал

Иван Младеновић је прошао око десетак земаља Европе и Азије, а долазак у Пекинг очекује се крајем августа ове године. Иван Младеновић из Шида, бивши истакнути рукометаш и бициклиста - рекреативац, кренуо је у 12. маја својим двоточкашем пут далеке Кине на пут дуг више од 12.000 километара. На том путу...

Уз помоћ Покрајине санација терена у шид…

10-07-2018 РТВ

У Шиду је данас боравио покрајински секретар за омладину и спорт, Владимир Батез са сарадницима. Састао се са представницима локалне самоуправе и спортских клубова и организација и обишао Установу за физичку културу "Партизан". Санација отвореног терена у Установи за физичку културу "Партизан" у Шиду биће један од приоритета Покрајинског секретаријата за...

Статистика

Број прегледа чланака
4793879

Ко је на мрежи: 24 гостију и нема пријављених чланова