УДРУЖЕЊЕ ПЕСНИКА СРБИЈЕ-ПОЕЗИЈАСРБ, Књижевни клуб Шид одржао је музичко-песничко вече у галерији слика у Беркасову под називом “Књижевно вече са Љиљаном Јованивић“ у организацији сликарке и песникиње у кућном амбијенту.

Пријатно и опуштено вече са предивним стиховима, ауторским композицијама Жељка Арновског и пратњу Дарка Колара из групе “САСВИМ СЛУЧАЈНО“. Песникиња и сликарка Љиљана Јовановић користи технику сликања пеглом и воштаним бојама „Енкаустику“ а свим присутним гостима уручила је по једну слику. За изненађење вечери појавила се тортa од лешника.

Књижевно вече са Љиљаном Јовановић

Љиљана Јовановић,рођена је 08.07 1950.г. у Осијеку, где је завршила Гимназију и Пољопривредно-прехрамбени факултет. Пише од најраније младости, похађала је песничку школу под водством Дејана Ребића, књижевника. Објављивала је песме у дечјим новинама књижевним часописима и Зборницима поезије, као и Антологији шидског песништва. Објавила је четири збирке поезије: “Мирис земље“ 1993., “Љуљашка сна“ 1994.,“Различци моје душе“ 1995.“, Огледало крљушти“ 1998. У припреми је први роман.

Кратак интервју:

Од када се бавите сикарством а када су настале ваше прве песме?
Пишем од 12. године,а сликам од краја 1991. год.Користим све технике сликања: уље,гваш,темпера,лавирани туш,акварел,пастел и енкаустика,али највише сам радила лавирани туш ,сада енкаустику.
Да ли планирате ускоро самосталну изложбу слика?
Спремам 10.самосталну изложбу у октобру,мислим да ће бити 24.октобар.
Да ли постоји веза између ваше слике и песме?
Између слика и песама постоји веза,кад говорим стихове види се слика,а на сликама се могу видети стихови (боја,мелодија,ритам…).