У славу ВИНА И ЉУБАВИ, у организацији Библиотеке „Симеон Пишчевић“ и сарадњу Удружења песника Србије Књижевни клуб Шид у Шиду одржано је књижевно вече ЉУБАВ И ВИНО. Вече је отворила песникиња из Шида Весна Петровић.

У славу ВИНА И ЉУБАВИ, у организацији Библиотеке „Симеон Пишчевић“ и сарадњу Удружења песника Србије Књижевни клуб Шид у Шиду

У част заштитника винограда и заштитника заљубљених, Светог Трифуна и Светог Валентина, који се прослављају истог дана уприличили смо књижевно вече ЉУБАВ И ВИНО. С тога ми дозволите да све вас поштоване госте, песнике, љубитеље поезије и вина, испред Удружења песника Србије поезија СРБ књижевни клуб Шид и у своје име поздравим.

У прекрасном простору библиотеке уживали смо у поезији, љубави и вину. Поред домаћих песника гости су били из Беочина:Савка Козић, Секула Петровић и Драган Обреновић а учесће је узела Наташа Колар и говорила поезију на словачком језику као и Зденко Лазор који је говорио једну песму на русинском језику. Из публике су стихове први пут јавно говрили Мира Раковић и Петар Стојановић.

Заједничка прича нека буде сусрет са песницима, њиховим инспирацијама и покушајима да се одговори:
"Да ли је вино течна љубав,или љубав тече као вино?"
Сви смо се окупили да бисмо на један тренутак заборавили на свет који није увек скројен само за нас и потражили неки другачији, рецимо, свет у стиховима.

Некада се поезија пише кришом, само за своју душу, а како ми вечерас отварамо своја срца волели бисмо да се и ви, драги гости у публици, представите поезијом и тако нам дарујете део своје душе.

Надамо се да је вече уз љубав и вино испунила ваша очекивања.